Top News
2081 prikaza

Trump u 2016. zaradio 598 milijuna, a duguje 320

Donald Trump
Max Pixel, FreeGreatPicture.com/CC0
Tvrdio je da vrijedi čak 10 milijardi, no ispalo je "tek" 1,14, Melania pak nije u 2016. zaradila ni centa

Prema njegovom osobnom financijskom izvještaju za prošlu godinu, Donald Trump je u 2016. imao 598 milijuna prihoda. Izvještaj od 98 stranica objavio je američki Ured za Vladinu etiku, a iz njega se iščitava i to da Trump istodobno ima i 320 milijuna raznih dugova. Sljedeći zanimljiv podatak je i to da, prema tom izvještaju, vrijednost njegove imovine iznosi 1,15 milijardi dolara, te je u tom svjetlu danas smiješna njegova tvrdnja od prije godinu dana kad je u predsjedničkoj kampanji navodio da posjeduje vrijednosti od ukupno 10 milijardi dolara.

Dio tog nepoklapanja brojki može se, doduše, objasniti time što izvještaj sadrži mnoštvo podataka kojima je praktično nemoguće odrediti vrijednost koja bi bila stalna više od trenutka na burzama. Tako se za dio njegovih udjela u raznim projektima ili tvrtkama navodi da vrijede između 100.000 dolara i 1 milijun dolara svaki.

Christopher Wray, novi Trumpov šef FBI 11. RUJNA Top News Trumpov izbor za šefa FBI - nezakonito uhićivao Amere

A neki su označeni tek kao oni koji su "donijeli najmanje pet milijuna dolara" prihoda. Što se tiče dugova, od 320 milijuna, prema njegovom izvještaju, 130 milijuna dolara, a možda i više, po jednoj osnovi, te još 50 milijuna dolara po drugoj, odnosi se na Deutsche Bank AG, a još 110 milijuna dolara čini dug koji je očito nekakav kredit od tvrtke Ladder Capital.

Najveći dio prihoda, čak 115 milijuna Trump je imao od svog odmarališta Trump National Doral, golferskog kluba. Godinu ranije tamo je zaradio 132 milijuna dolara. Iz svog opet golferskog kluba Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi, za koji je naveo da vrijedi "više od 50 milijuna dolara", u 2016. godini zaradio je 37 milijuna dolara. A što se njene supruge tiče, koju je također naveo u izvještaju, odnosno poslovanje njenih pet tvrtki, za svaku pojedinu naveo je da prihoda ili nije bilo uopće ili su bili manji od 201 dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.