Top News
2243 prikaza

Trump u Bijelu kuću zove Vučića i Thaçija na pregovore

Donald Trump
KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Želi pomoći, napisao je Thaçiju, u kreiranju povijesnog sporazuma

Predsjednik SAD-a Donald Trump naveo je u pismu predsjedniku Kosova Hashimu Thaçiju da je Washington spreman da mu pruži pomoć u naporima da se postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije, prenosi N1.

Trump je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Thaçijem u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Washingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Europi.

Predsjednik SAD-a pozdravio je Thaçijeve napore za pomirenje sa Srbijom.

"Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira vjerojatno neće ponoviti u skorije vrijeme", naveo je Trump.

"Pozivam vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tijekom mirovnih pregovora, i da se suzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma”, poručio je predsjednik SAD-a.

Trump u pismu podsjeća i da su SAD investirale mnogo u uspjeh Kosova kao nezavisne, suverene države.

"Želimo da se vaša zemlja nastavi razvijati", dodao je.

"Spremni smo vam pomoći u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biti će mi drago da ugostim vas i predsjednika Aleksandra Vučića u Bijeloj kući da proslavimo ono što bi predstavljalo povijesni sporazum”, naveo je Trump u pismu Thaçiju.

Članak je prenese s portala Nedeljnik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.