Top News
4768 prikaza

Trumpova omiljena oružja za napad na Assada

Lansiranje raketa na Siriju
1/6
Screenshot
Brodovi, zrakoplovi i dalekometne rakete tek su manji dio američkog arsenala

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi, dok je Rusija poručila da napad neće proći bez posljedica.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je kasno u petak da je akcija izvedena. Dok je govorio, eksplozije su potresle Damask.

Trump je rekao da je spreman produžiti akciju sve dok Assadova vlada ne prestane koristiti kemijsko oružje.

Govoreći o Assadu i njegovoj ulozi u prošlotjednom kemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, Trump je ocijenio kako to "nije djelo čovjeka nego čudovišta", prenosi Hina.

Douma, Sirija STRAŠNA SMRT Top News Preživjeli su napad bojnim otrovom i ovo je njihova priča

Napadi su pokrenuti s nosača zrakoplova USS Harry S Truman, jednog od najvećih i najmoćnijih nosača zrakoplova na svijetu. Zbog činjenice da ga pokreću nuklearni reaktori ima praktički neograničen domet i jedina pristajanju su zbog uzimanja zaliha za više od tri tisuće članova posade.

Prema svemu sudeći, korišten je i razarač USS Donald Cook koji je i prošle godine napadao zračnu bazu Shayrat u Siriji kao odgovor na korištenje kemisjkog oružja u napadu na Khan Sheykhun.

Možda i najopasnije oružje je podmornica USS Georgia naoružana s čak 154 projektila Tomahawk dometa daleko iznad tisuću kilometara. Gotovo neotkriveno se može prišuljati gotovo svakoj morskoj bazi i gađati ciljeve daleko u unutrašnjost. Smrt iz dubine je nadimak kojeg podmornice s pravom nose.

Pogledajte galeriju.

1/6
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 13:38 14.Travanj 2018.

    Sve je to goli šnjurac za Status 6.Da ga Kim ima,Trump bi bio mek kao pamuk.