Top News
748 prikaza

Trumpova saveznica dala ostavku zbog skupih zastora?

Nikki Haley i Donald Trump
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
Uskoro bivša američka veleposlanica pri UN-u našla se u javnosti zbog skupocjenog preuređenja

Američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley dala je ostavku kako bi "uzela malu pauzu" i položaj će napustiti krajem godine, rekao je u utorak predsjednik Donald Trump.

Dodao je kako je prihvatio ostavku Nikki Haley i njezinog će nasljednika imenovati u roku od dva, tri tjedna.

Haley je posljednja u dugačkom nizu viših dužnosnika koji su napustili Trumpovu administraciju, uključujući bivšeg državnog tajnika Rex Tillersona koji je otpušten u ožujku.

Trump se pojavio pokraj Haley u Ovalnom uredu, pohvalio njezin rad i izrazio nadu da će se vratiti u administraciju na nekoj drugoj funkciji.

"S jedne strane nam je izrazito drago zbog vas, ali nam je grozno što vas gubimo. Nadajmo se da ćete se vratiti u jednom trenutku. Možda u drugom svojstvu. Možete odabrati", rekao je Trump, a prenijela Hina.

Nikki Haley | Author: REUTERS REUTERS

Bivšu guvernerku Južne Karoline i kćer indijskog imigranta smatra se "zvijezdom u usponu" u Republikanskoj stranci i mogućim kandidatom na predsjedničkim izborima 2020.

No, Haley je u utorak rekla da se neće kandidirati na izborima 2020. i da će podržati Trumpa.

"U ovome trenutku ne znam što ću raditi", rekIa je Haley. "Bilo je ovo intenzivnih osam godina i vjerujem da svemu dođe kraj".

"Morate biti nesebični i znati kada je vrijeme da se maknete i dopustite nekom drugom da odradi posao", istaknula je.

Ranije ove godine, četrdesetšestogodišnja Haley izjavila je Reutersu da se "svaki dan osjeća kao da stavlja oklop" kako bi zaštitila američke interese u UN-u.

Haley je prošli tjedan raspravljala o svojoj ostavci s Trumpom, kada ga je posjetila u Bijeloj kući, prenio je portal Axios.

Haley su svojevremeno povezivali s nerazumnim trošenjem novca na preuređenje rezidencije američkog veleposlanika pri UN-u. Naime, New York Times je objavio priču gdje su obilato implicirali da je ona odgovorna za postavljanje automatiziranih zastora za više od pedeset tisuća dolara. Međutim, ispostavilo se da je sve to dogovoreno još u mandatu Baracka Obame te da je Haley samo naslijedila čitavu tu priču.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.