Kultura
2063 prikaza

Hit u Americi: Bog je Trumpa poslao da nas spasi!

Isus Krist vodi djela Donalda Trumpa, ilustracija
1/3
Reddit
Tvrdi da mu je Bog rekao to da će Trump odraditi dva mandata u Bijeloj kući, i da će Baracku Obami suditi zbog veleizdaje

Pobjeda Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u bila je šok, pa i čudo za veliki dio američke i svjetske javnosti. Za dio američke krajnje konzervativne kršćanske scene riječ je bila o nečem još i većem, o intervenciji samog Boga, u što su se savršeno uklopile tvrdnje izvjesnog Marka Taylora koji tvrdi da mu je u travnju 2011. godine, dok je mijenjao programe na televiziji, Bog rekao da će Donald Trump biti sljedeći predsjednik SAD-a.

Milorad Dodik i Steve Bannon Steve Bannon Top News Trumpov desničar osvaja Bosnu: Napeti su mu Srbi i Dodik

I ne samo to, nego i da je Bog izabrao Trumpa za predsjednika kako bi ovaj blago rečeno kontroverzni milijarder, do tada zvijezda realityja, obnovio američke moralne vrijednosti. U srpnju 2017. Taylor je o svom bogojavljenju napisao knjigu "Trumpova proročanstva: Zadivljujuća istinita priča o čovjeku koji je vidio sutra... i što on kaže da će se dogoditi sljedeće". A kratko nakon toga, uz budžet od 2 milijuna dolara, filmski odjel Liberty Universityja snimio je i igrani film.

Vijest kaže da je film od 2. do 4. listopada prikazan u 1200 kina diljem SAD-a, te da su kinodvorane velikim dijelom bile rasprodane do posljednjeg mjesta. Na stranu to što su pobornici Bernieja Sandersa, socijaldemokratskog protukandidata Hillary Clinton na predizborima u Demokratskoj stranci, mjesecima prije izbora upozoravali da je jedini način da Trump dobije izbore taj da demokrati kao kandidatkinju izaberu Clinton, a ne Sandersa.

Pogotovo nakon što su iz centrale Demokratske stranke Sandersu počeli podmetati klipove u kampanji. A još i više nakon što su ankete pokazivale točno to; Sanders protiv Trumpa i pobjeđuje Sanders, Clinton protiv Trumpa i pobjeđuje Trump.

Kako bilo, film je tu, zove se "Trumpovo proročanstvo", krajnje konzervativni kršćanski krugovi po SAD-u filmom su oduševljeni, a radnja prati život Marka Taylora posljednjih nekoliko godina i prikazuje demonska čudovišta, paklene ognjeve, Trumpa, trenutak "obraćanja Boga Trumpu", citate iz Biblije...

Prije nego što je povjerovao da je postao sredstvom širenja Riječi Božje, Taylor je bio vatrogasac. Umirovio se izrazito prijevremeno, u trenutku kad više nije mogao sasvim uredno funkcionirati uslijed PTSP-a koji mu se razvio kao posljedica užasa i tragedija kojih se nagledao tijekom teških, pogibeljnih intervencija u krajnje opasnim požarima. Sjedio je tako jedne večeri i gledao televiziju, mijenjao programe, a kad je došao na nekakav intervju koji je Donald Trump tada davao Fox Newsu dogodilo se...

"Duh Božji mi je rekao: 'Ja sam odabrao ovog čovjeka, Donalda Trumpa, za vremena poput ovih. Kao što je Benjamin Netanyahu za Izrael, tako će ovaj čovjek biti za SAD'", pričao je poslije Taylor.

Osjetio je da je pozvan i politički i vjerski nešto napraviti.

Donald Trump Tajno pismo Top News "Trump na sastancima bunca, priča nebuloze, on mora otići"

Osjetio je, također, da on "više nije samo Mark Taylor". Uzeo si je novo ime, "Shakina Kami", za što kaže da je kombinacija afričkih i indijanskih jezika, te da to znači "Onaj prekrasni čije su se želje ispunile i u čijem životu prebiva Gospodin s božanskim vjetrom providnosti". Unatoč svemu tome, ili možda baš zbog svega toga, neki od najkonzervativnijih dijelova američke javnosti njegovom su knjigom i njegovim svjedočenjem bili oduševljeni.

Za njegovom su knjigom naprosto poludjeli svi oni koji su sudjelovali u molitvenim skupinama koje su uoči izbora s kraja 2016. obilazile SAD i organizirale grupne molitve u nakanu Trumpove izborne pobjede. Tako da je istaknuti konzervativni propovjednik Franklin Graham također govorio o Trumpovoj pobjedi kao posljedici božje intervencije.

"Mogao sam osjetiti dok prolazim zemljom da će te godine Bog nešto učiniti. I vjerujem da se na tim izborima Bog očitovao", pričao je Graham za Washington Post bez ustručavanja.

"Trumpovo proročanstvo" | Author: YouTube YouTube

Taylor tvrdi da mu je Bog rekao, čineći ga prorokom, i to da će Trump odraditi dva mandata u Bijeloj kući, da će Vrhovni sud presuđivati protiv pobačaja u individualnim spornim slučajevima, da će na međuizborima za Kongres sljedećeg mjeseca republikanci naprosto pomesti demokrate... Taylor je uvjeren i u to da će Baracku Obami suditi zbog veleizdaje, da će Trump naložiti uhićenja "tisuća korumpiranih službenika, od kojih su mnogi dijelom masovnog sotonističkog pedofilskog kruga".

To još nije sve. Taylor toliko vjeruje u svoja "proročanstva" da tvrdi da će Trump prisiliti da se u proizvodnju i prodaju puste lijekovi za rak i Alzheimerovu bolest, za koje on tvrdi da već postoje, ali da ih farmaceutske tvrtke ne žele puštati u javnost. To što je ovakav filmski uradak na osnovi ovakve knjige ovakvog čovjeka snimljen na Liberty University ne čudi niti najmanje. Ako je itko bio kadar to učiniti, onda je takav morao biti povezan s tom institucijom.

Liberty University je sveučilište iz gradića Lynchburga, od samo 81.000 stanovnika, u Virginiji. Lynchburg i inače slovi za neslužbeni glavni grad najkonzervativnijih protestantskih propovjednika, a sveučilište osnovano 1971. i s imovinom vrijednom 1,29 milijardi dolara, savršeno slijedi tu liniju. Sveučilište studentima zabranjuje ikakve homoseksualne, odnosno lezbijske odnose, ikakve predbračne seksualne odnose, kao i uživanje alkohola i duhana, o drogama bilo koje vrste da se i ne govori.

Donald Trump Panika! Top News Opasna knjiga o Bijeloj kući zbog koje Trump ne spava

Zabranjuje čak i pojedinačne kontakte između osoba različitog spola. Sveučilište se izvorno zvalo Lynchburg Baptist College, a njegov osnivač pokojni Jerry Falwell u Americi je bio neslavan po tome što se borio protiv Martina Luthera Kinga, protiv ukidanja rasne segregacije u školama u SAD-u, pa i društvu općenito.

Hvalio je rasistički poredak Južnoafričke Republike u doba aparthejda, pljuvao po dobitniku Nobelove nagrade za mir anglikanskom biskupu Desmondu Tutuu iz Južne Afrike, sindikate je grdio zbog toga što se bune i traže više novca za plaće radnika, iako bi radnicima sasvim dovoljno bilo da budu pomireni s Bogom i sve tome slično. Pa kada se pojavila ideja da snime film na osnovu priče o Donaldu Trumpu, voditelj filmskog programa na Liberty University Stephan Schultze bio je oduševljen.

Posebno zato što je imao pristojnu hrpu novca na raspolaganju. No, iako je film snimljen, čak i na takvom sveučilištu dio studenata pokrenuo je peticiju protiv filma.

"Moramo biti jako oprezni pred novovjekim prorocima. Mark Taylor je ustvrdio da mu je Bog rekao da će izbor Trumpa spasiti svijet, što je i u suprotnosti s Biblijom, u najboljem slučaju, i heretički u najgorem", poručili su.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babamoje2 16:49 04.Listopad 2018.

    trump-kazina-bog?bit će prije oni drugi a ne bog!