Top News
384 prikaza

Trumpovi ljudi u stalnom su kontaktu s Rusima - još od kampanje

Donald Trump u Bijeloj kući
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
Američki istražitelji došli su do ovih saznanja u isto vrijeme kada su otkrili dokaze da Rusija ometa američke predsjedničke izbore

Ekipa iz kampanje Donalda Trumpa imala je opetovane kontakte s visokim dužnosnicima ruskih obavještajnih službi prije njegova izbora u Bijelu kuću, piše u srijedu New York Times (NYT).

Prenoseći "četvero američkih visokih dužnosnika", još na dužnosti ili više ne, elektronsko izdanje NYT-a tvrdi da snimljeni telefonski razgovori i registri telefonskih razgovora pokazuju opetovane kontakte s ruskim obavještajnim službama.

"Američki istražitelji i obavještajne službe presrele su tu komunikaciju manje-više u isto doba kad su otkrili dokaze o ruskom pokušaju ometanja američkih predsjedničkih izbora hakiranjem Nacionalnog odbora Demokratske stranke", ističe NYT.

Priroda tih navodnih poziva nije, međutim, otkrivena.

NYT spominje samo jednog člana kampanje budućeg predsjednika Trumpa, Paula Manaforta, bivšeg predsjednika kampanje republikanskog milijardera i bivšeg političkog konzultanta u Rusiji i Ukrajini.

"To je apsurdno", reagirao je Manafort u dnevniku NYT. "Nikada nisam svjesno razgovarao s pripadnicima ruskih obavještajnih službi i nikada nisam bio umiješan u išta s ruskom vladom ili Putinovom administracijom ili bilo koju aferu koja bi trenutno bila predmetom istrage".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.