Top News
6846 prikaza

U SDP-u šokirani - Bero tulumari s Bandićem

Milan Bandić i Davor Bernardić
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Trebao je sastaviti SDP i vinuti ga u nove pobjede, ali mu to nikako ne ide

Davor Bernardić se u utorak navečer našao u probranom društvu koje se nimalo nije svidjelo članovima njegove stranke. ZA istim stolom bili su Bernardić, Milan Bandić, Dalibor Bastalac i Hrvoje Košćec. Iako je Bastalac zajednički prijatelj Bandića i Bernardića, u tom društvu bilo je jako puno "nepoželjnih ljudi", o čemu svjedoči fotografija objavljena na stranicama portala Prigorski.hr.

Počnimo redom. 

S Berom je sjedio ranije spomenuti Bastalac koji je sudjelovao u rušenju SDP-ovog Mihaela Zmajlovića s mjesta predsjednika skupštine Zagrebačke županije. Bastalac je bivši HDZ-ovac i aktualni kadar Bandićeve Stranke rada i solidarnosti. Kao poduzetnik je vlasnik obrta za proizvodnju i preradu peradi te se nalazi na poreznoj listi dužnika, famoznom stupu srama Porezne uprave, zbog ukupnog dugovanja od 1.370.782,86. Većina dugovanja otpada na neplaćeni PDV, ali državi duguje i gotovo četvrt milijuna kuna neplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Podsjetimo da je tjednima trajala drama o mogućem Zmajlovićevu ostanku na funkciji, ali sve se prelomilo kada je županijski HNS, vjerojatno po naredbi s vrha, prešao u HDZ-ov tabor i tako odnio Zmajloviću većinu u Skupštini, a time i funkciju njenog predsjedništva. A Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline baš je HNS-ov kadar.

Bandić je ovih dana natovario milijunske dugove na vrat SDP-u, a sam Bernardić je tajio njihovo postojanje širem članstvu i upravi stranke. Kako je Express već pisao, prema odluci Visokog trgovačkog suda stranka SDP morat će podmiriti dugove predizborne kampanje iz 2009. koje nisu platili, a koji su se s kamatama i sudskim troškovima sa početnih 4,3 milijuna kuna duga popeli na više od 9,5 milijuna kuna.

Tužbu je u ime Televizije Sljeme na čijem je čelu u to doba bio 'Bandićev čovjek' Slobodan Ljubičić, vodio odvjetnik Vedran Podlipec koji nepravomoćnu presudu nije htio komentirati. 

Davor Bernardić, Milan Bandić i kolege za istim stolom | Author: prigorski.hr prigorski.hr

Izvori bliski Bandiću koji žele ostati anonimni ustvrdili su da, navodno, nije bila riječ 'samo' o Bandićevoj kampanji, niti su u pitanju samo od njega odobrene cifre, već se time financirala i kampanja za Zorana Milanovića koji se u isto vrijeme kandidirao kao prvi na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu. Milan Bandić s Josipom Kregarom morao je odmjeriti snage u drugom krugu, dok je Milanovićeva situacija bila jasna već nakon prvog kruga.

Milan Bandić je, ustvrdio je Jutarnji list, Državnom izbornom povjerenstvu u izvještaju naveo da je za cijelu kampanju prikupio 2,7 milijuna kuna kao i da je još 257 tisuća ostalo u blagajni, pa se postavlja pitanje što se napravilo i gdje je otišao ostatak novca, ili zašto je Bandić podnio nepotpun izvještaj. SDP najavljuje da zbog tog nesrazmjera možda alarmiraju i DORH.

Izvori bliski SDP-u kazali su nam da je 'spominjanje Milanovića' samo ovdje da zamuti vodu, jer kako bi, kažu, inače bilo moguće da se SDP od početka odriče fakture ako je bila potrošena za Milanovića, tadašnjeg predsjednika stranke.

"SDP od početka negira trošak, a sve vam je jasno iz toga da je papire potpisala osoba koja nije smjela, i da je na sudu rekla kako je naredba došla od Milana Bandića. Čemu uopće ta količina gotovine, a osim toga Bandić je dvije godine još i skupljao novce za kampanju, pa nikome ništa. Nevjerojatno je također da je prvostupanjski dosuđeno upravo ovako, a onda se odjedanput sve okrenulo naglavačke - zašto i kako? I kako se tu uklapa Z1 televizija, pa nisu oni agencija, a ako je suditi po glasinama riječ je o Bandićevom mediju, još kad se vidi sprega Bandića, njegove zamjenice Pavičić Vukićević i Slobodana Ljubičića, mislim da je jasno po čemu je riječ", kazao je izvor Expressa i napomenuo da SDP, ako žalba ne prođe, stranka može tužiti osobe za koje smatra da su napravile i potpisale trošak, te time napravile štetu.

SDP se opet tako našao u situaciji da im se predsjednik ugodno druži s ljudima koji su ih rušili ili još uvijek ruše.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • galjego 16:34 08.Veljača 2018.

    Peđa je pjevao Thomsona, bio totalka i nikome ništa, a Bero ne smije niti na večeru!? Ja bih na Mariju Večeru!

  • nelson 10:16 08.Veljača 2018.

    sdp je u problemima