Top News
23118 prikaza

Ucjenjuje Plenkovića: Tko je Tromblon?

Petar Janjić
1/4
Marko Prpić/PIXSELL
Istaknuti borac u obrani Vukovara postao je istaknuti politički aktivist

Petar Janjić Tromblon, vukovarski heroj koji je Vladi dao ultimatum da “riješi stvari” sa Slovenijom u Savudrijskoj vali ili će on doći s konvojem od stotinu brodica, kaže da njegov ultimatum ističe u ponedjeljak popodne.

- Vladi sam dao rok da do ponedjeljka u 16 sati sjednu sa Slovencima za stol. Ako to ne urade, izvest ćemo akciju - rekao je Tromblon za 24sata.

Kaže da je trenutačno zauzet pisanjem apela koji će objaviti u ponedjeljak u istom terminu.

- Moj apel ide u pravcu mirnog rješenja. U kontaktu sam s brojnim civilnim udrugama i intelektualcima s obje strane granice. Imam puno prijatelja u Sloveniji i svima nam je u interesu da se ova potencijalno opasna situacija mirno razriješi. U suradnji s nekim drugim ljudima donio sam određene odluke, ali one zasad nisu za javnost. Odredili smo i točan datum isplovljavanja plovila u Savudrijsku valu, ali taj je datum zasad tajna. U 16 sati na jednom ćemo portalu objaviti kakav nam je precizan plan, a do tada detalji nisu za javnost - kazao je Tromblon.

Prazno dječje igralište Pustošenje zemlje Top News Crno nam se piše! - Hrvatska će se prepoloviti do 2100.

Nakon povratka savudrijskih ribara iz Zagreba i postignutog dogovora u Ministarstvu poljoprivrede, stanje u Savudriji je nepromijenjeno. Napetost o kojoj se govorilo, nakon što je Slovenija počela jednostrano primjenjivati arbitražnu odluku, ne osjeća se, posebno nakon dobivene garancije i obećanja da mogu nesmetano ribariti do hrvatske crte razgraničenja.

“Sve je mirno. Neki naši ribari su i u nedjelju također bili na moru, u pratnji naših policijskih plovila. Nekad ih bude 4, a nekad 8, ovisno o danu. Ovo je prvi put da Hrvatska stoji iza nas ribara i to je dobro. Slovenci su nepredvidivi. Kad si stave nešto u glavu, to slijepo provode. Za razliku od naših ribara koji su organizirani, slovenski ribari nisu baš organizirani te moraju šutjeti i slušati ono što im kaže slovenska politika”, smatra savudrijski ribar Daniele Kolec.

Tko je Tromblon?

Predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata Petar Janjić pristupio je obrani Hrvatske u kolovozu 1991. godine, a nadimak Tromblon je dobio u vrijeme obrane Vukovara. Uspio je braneći grad uništiti 29 neprijateljskih tenkova. Ranjen je čak četiri puta. I danas ima gelere u tijelu koji se ne smiju dirati.

Školski brod Jadran Konačna sudbina Top News Nakon 25 godina u Split se vraća oteti hrvatski jedrenjak

Nakon pada Vukovara odveden je u zloglasni srpski logor Sremsku Mitrovicu gdje je proveo punih 9 mjeseci. Tamo je toliko strašno mučen i maltretiran da je nakon izlaska iz logora imao 21 operaciju. Umirovljen je 1993. u činu pukovnika HV.

Knjigu 'Žedni krvi gladni izdaje' objavio je 2004. godine i u njoj detaljno opisao svoj ratni put u Vukovaru te borbe, dan za danom, koje su se vodile tada. No u knjizi je oštro napao i optužio za izdaju tadašnji državni vrh Hrvatske odnosno predsjednika Franju Tuđmana i tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška. Oni nisu, pisao je, pružili pomoć, odnosno nisu poslali hranu i oružje vukovarskim civilima i braniteljima.

- Rat je bio pravi pakao, ali batinanje i ispitivanja po logorima su nešto najgore što postoji. Tukli su me na sve moguće načine, a kako sam prolazio tamo govori i to da sam razmijenjen sa samo 39 kilograma i sav polomljen – pričao je svojedobno za medije Janjić. 

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

 • Stranica 1/2
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • imbrica.spicek 09:26 11.Siječanj 2018.

  ...jadna budala... sramoti sebe i svoju obitelj...

 • Stephen234 13:36 10.Siječanj 2018.

  Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams Dajemo financiranje dugoročnih i kratkoročnih kredita. Nudimo sigurne i povjerljive kredite po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2% godišnje, osobni zajmovi, debt consolidation, poduzetnički kapital, komercijalne zajmove, poslovne zajmove, hipotekarni kreditiiti ... prikaži još!i i krediti za bilo kojeg razloga! Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se kontaktirati nas s informacijama u nastavku e-pošte, kontaktirati stephenswillsloan@gmail.com

 • CICA 20:38 09.Siječanj 2018.

  vidi ove budale