Top News
2864 prikaza

Udovica američkog vojnika rasplakala se pred Trumpom

Carryn Owens
REUTERS
Carryn Owens udovica je Ryana Owensa, vojnika specijalnih postrojbi ubijena u krvavoj operaciju u Jemenu 29. siječnja

Američki demokratski zastupnici sjedili su prekriženih ruku tijekom govora Donalda Trumpa u Kongresu u utorak, ali ime Carryn Owens natjeralo ih je da ustanu.

Mlada plavuša koja je sjedila desno od kćeri američkog predsjednika Ivanke Trump družica je Ryana Owensa, vojnika specijalnih postrojbi ubijena u krvavoj operaciju u Jemenu 29. siječnja na području pod okupacijom al Kaide na arapskom poluotoku.

"Ryan je umro kao što je živio: ratnik i heroj u borbi protiv terorizma i obrani naše nacije", kazao je Trump pred svim američkim parlamentarcima.

Carryn Owens | Author: REUTERS REUTERS
Čitava dvorana ustaje očiju uprtih prema Carryn koja ostaje sjediti preplavljena emocijama. Ivanka Trump joj polaže ruku na nogu.

Glavni zapovjednik potom objašnjava da je ministar obrane nazvao operaciju "velikim uspjehom kojim je priskrbljena velika količina vitalnih informacija".

Trumpova rečenica mogla bi oživjeti polemiku o napadu čiji su rezultati kontroverzni zbog vrlo velikog broja žrtava, jemenskih civila, među kojima su djeca. Bijela kuća ocijenila je da bi kritiziranje operacije značilo nepoštivanje poginulog vojnika.

Otac Ryana Owensa, William, nazvao je u nedavnom intervjuu "glupom" odluku o intervenciji. Odbio se susresti s američkim predsjednikom kad je ovaj došao 1. veljače s Ivankom odati počast posmrtnim ostacima njegova sina po povratku u SAD.

No, Donald Trump brzo dodaje: "Ryanova priča upisana je u vječnost".

U tom trenutku počinje pljesak dug minutu i pol. Dio demokrata sjeda na pola pljeska, ali republikanci nastavljaju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.