Top News
4110 prikaza

"Božo, zašto si se toliko zalijepio za fotelju?"

Božo Petrov u Saboru
Patrik Macek/ PIXSELL
Opozicija i vladajući ujedinjeni su u svojoj kritici ponašanja predsjednika Sabora Bože Petrova

Većina predstavnika klubova se pozvala na situaciju od prošle godine kada je 76 potpisa dano za raspuštanje sabora, više nego ovaj put, mi ćemo zastupnicima dati mogućnost da daju potpise ako žele nakon glasovanja o ministru Mariću, rekao je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Petrov je rekao da će zastupnici moći svoj potpis dati u kratkoj stanci nakon glasovanja o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću. "Nadopuna dnevnog reda koja je trebala biti, odnosno odluka o raspuštanju, nije bila namjera za silovanje procedure. Ali budući da smo bili na sastanku i da se većina pozvala na situaciju od prošle godine, kada je za odluku dano 76 potpisa, više nego ovaj put, zastupnicima ćemo dati mogućnost da daju potpise i to nakon glasovanja o povjerenju ministru financija", kazao je Petrov.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak | Author: Patrik Macek/ PIXSELL Patrik Macek/ PIXSELL

Taj njegov postupak naišao je na veliko neodobravanje gotovo svih saborskih zastupnika. HNS-ov Ivan Vrdoljak poručio je Petrovu da čuva dignitet predsjednika Sabora i makne se s te fotelje. - Zar je moguće da vi toliko želite sjediti na tom mjestu? Imate 79 potpisa, čuvajte dignitet predsjednika Sabora- rekao je Vrdoljak i dobio pljesak. Petrov je Vrdoljaku odgovorio da je njemu stalo do odgovornosti. Šef HNS-a dodao je "Je li vam bitno da imate rotirke dok prolazite kroz Neum?"

"Tražim stanku. Ovim činom vašeg faraonskog ponašanja pretvorili ste ovo u nasilje. Tražili smo stanke i dajte nam da govorimo o tim stankama. Nemojte ovo pretvarati u psihijatrijski odjel kojem ste vi šef", rekao je Ivan Lovrinović.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.