Top News
2579 prikaza

Petrov: 'HDZ je htio kupiti našeg Runtića' HDZ-ovac: 'Tužit ću ih!'

Božo Petrov
Jurica Galoic (PIXSELL)
Hrvoje Runtić bio je u Živom zidu i tvrdio da ga žele potkupiti, prešao je Mostu, sad tvrdi da ga žele potkupiti

Predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov optužio je u nedjelju HDZ na N1 televiziji da je pokušao "kupiti" njihova zastupnika Hrvoja Runtića obećanjima da će mu se deblokirati račun i vratiti ovršena kuća ako u glasuje za ministra Zdravka Marića. "Oni su kontaktirali našeg zastupnika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s Ovršnim zakonom.

Nikola Grmoja i Hrvoje Runtić na kavi Ipak se dogovara Top News Most razbija Živi zid? Grmoja i Runtić našli se na kavi

Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja ", rekao je Petrov. Runtić je potom za Jutarnji list otkrio o kome je riječ. "Drago Veselčić me preko jednog člana moje obitelji pokušao nagovoriti da glasujem protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, a zauzvrat je nudio da će riješiti sve financijske probleme moje obitelji te utjecati na DORH oko slučaja sa Živim zidom", kazao je.

Ubrzo potom oglasio se i HDZ-ov Veselčić, ovaj put preko Večernjeg lista, rekavši da su zastupnik Runtić, on i Runtićev otac dugogodišnji obiteljski prijatelji, te da su se u subotu samo našli na kavi u društvu svojih obitelji. "ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta.

Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!", kazao je Veselčić i obećao da će, ako ga je Runtić doista prijavio policiji, prijaviti za kazneno djelo lažnog prijavljivanja te za svjesno dezinformiranje javnosti.

Hrvoje Runtić RASKOL U ŽIVOM ZIDU Top News Runtić ponovno napao vodstvo: 'Nudili su mi 100.000 kn mita'

Runčić je do pred kraj prošle godine bio član  Živog zida, dapače, bio je u vrhu stranke. No, u trenutku kad su Ivan Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar krenuli osnivati novu stranku, Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, Runtić se, nakon što se neko vrijeme nije znalo gdje je, javio medijima, požalivši se da ga trojac koji je osnovao novu stranku, ocrnjuje da su to učinili jer je on "Živi zid prodao HDZ-u". Bilo je to za Večernji list.

Još nekoliko dana poslije, sad već 18. rujna 2016., za Jutarnji je ispričao da je na ledu u stranci završio četiri tjedna ranije, nakon što mu se nije svidjelo kad ga je Vladimira Palfi navodno nazvala i rekla mu da je razgovarala sa Zoranom Milanovićem. Te da joj je Milanović tada predložio da im otvori sve medije do kojih ima doticaj "kako bi skupa udarali na HDZ, jer imaju isti cilj, rušenje HDZ-a".

Uslijedile su optužbe protiv Sinčića, Palfi i Pernara da su pronevjerili 1,1 milijuna kuna stranačkog novca. Kao i prava sapunica u odnosima u Živom zidu. Uz njega je u stranačkom životu bila i njegova supruga Mihaela Varga s kojom je nekoliko godina ranije, krajem 90-ih, imao grupu Matrix. Izdali su tri albuma, imali nekoliko kakvih, takvih hitova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.