Top News
3692 prikaza

Amerikanci se hvale - imaju bazu u srcu Sirije

Američka baza Manbij
Twitter/Mutlu Civiroglu
Tri različita pogleda na tijek rata u Siriji, uz jedan zajednički cilj

Čini se kako je rat u Siriji završio, tako barem piše novinar Elijah J.Magnier na svom blogu na kojem je objavio vijest sa sastanka trojice predsjednika - ruskog Vladimira Putina, turskog Recep Tayyib Erdogana i iranskog Hassana Rouhanija koji su uskladili zajedničke ciljeve i željeNajveći problem i dalje im predstavlja "opasno američko prisustvo".

Upravo spomenuti čelnici usuglasili su se kako najveća opasnost za Siriju dolazi upravo od američkog establišmenta koji, kako kažu, želi pomoći Kurdima da uspostave svoju državu. Koliko je opasno prisustvo Amerikanaca u Siriji možete procijeniti i sami, po snimkama i fotografijama koje vam prikazujemo u nastavku.

 

Američki predsjednik Donald Trump najavio je povlačenje američkih vojnika uz Sirije, no nije precizirao kada će se to dogoditi.

"Vrijeme je. Uvelike smo uspjeli u borbi protiv Islamske države. Vojno ćemo uspjeti protiv bilo koga. Ali ponekad je vrijeme za povratak doma. Mislimo to vrlo ozbiljno", objasnio je Trump.

SAD u Siriji ima oko 2000 vojnika. Fotografije i snimke nastale su u gradu Manbij, udaljenom oko 40-ak km od granice s Turskom i prikazuju svakodnevni život američkih i kurdskih vojnika.

1/7
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.