Voices
203 prikaza

Uspješno završeni Dani tajlandskog boksa u Zagrebu

Dani tajlandskog boksa
1/21
Muaythai Zagreb
U organizaciji Kraljevine Tajland i Zagreb Muaythai centra održane su brojne prezentacije ove zanimljive borilačke vještine

Srđan Špirk sa svojim Zagreb Muaythai Centreom već godinama pazi da se plamen tajlandskog boksa u Hrvatskoj ne ugasi. Novi događaji trebali bi rasplamsati taj plamen i vratiti mu nekadašnju popularnost u našoj zemlji.

Tajlandski boks u Hrvatskoj je prisutan od 1984. kada se Zoran Rebac vraća s Tajlanda i donosi 'Umjetnost osam oružja'.

Muaythai prvo se vježbao unutar sekcije Taekwondo kluba Medvedgrad. 1988. godine učenici Zorana Rebca pod vodstvom Damira Posilovića osnivaju prvi klub u Jugoslaviji pod nazivom Holy Spirit. 

Dani tajlandskog boksa | Author: Muaythai Zagreb Muaythai Zagreb

Proteklog vikenda u Zagreb Muaythai centru održani su Dani tajlandskog boksa kojeg su posjetili tajlandsko veleposlanstvo, glavni ambasador Kraljevine Tajland, te glavni veleposlanik Kraljevine Tajland za Europu i Hrvatsku.

U sklopu seminara održana je i Muay Boran demonstracija u samom centru Zagreba u parku Zrinjevac. 

Na seminaru je bio prisutan i Jartui Saengmorakot, jedan od najvećih promotora za tajlandski boks na stadionu Lumpini, te vlasnik promocije Thai Fight. 

Prvog dana održan je seminar za članove Zagreb Muaythai centra i za ostale Hrvatske klubove koji se se prijavili za sudjelovanje. Na seminaru je bilo ukupno 120 polaznika.

Dani tajlandskog boksa | Author: Muaythai Zagreb Muaythai Zagreb

Delegacija Tajlanda i ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Tajland glavnom treneru i članovima centra dodijelili su priznanje za najbolji centar za promicanje i razvitak tajlandskog boksa i kulture u Europi. Tim povodom petnaestero Muaythai Kru trenera iz Tajlanda iz Lanna Fight Teama  vodili su seminar zajedno sa Srđanom Špirkom te pokazivali tradicionalne tehnike tajlandskog boksa. 

Špirk je osvajač brončane medalje sa svjetskog prvenstva u tajlandskom boksu 2004. godine, a prije i poslije toga borio se na Tajlandu. Također je bio WAKO Pro europski i interkontinentalni prvak.

“Najviše mi je drago što su moji čanovi mogli uživo upoznati Tajland u Zagrebu. Članovi mog kluba i ja redovno odlazimo na Tajland i drago mi je da su i članovi ostalih klubova imali priliku osjetiti djelić tajlandske atmosfere. Za mene nema većeg priznanja od ovoga.  Mislim da za nijednog Muaythai trenera nema većeg priznanja od ovoga i mislim da je ovo bio najveći Muaythai događaj u Hrvatskoj. Mi u Zagreb Muaythaiju treniramo pravi tajlandski boks, a ne neku modificiranu verziju” izjavio je Špirk.

“Za iduću godinu najavljena su čak dva seminara, jedan u Zagrebu, a drugi u Splitu, te otvaranje Tajlandskog centra za kulturu i trening tajlandskog boksa koji će biti novi dom Zagreb Muaythai centra. Hvala svima na sudjelovanju. “

Dani tajlandskog boksa | Author: Muaythai Zagreb Muaythai Zagreb

Glavni trener tajlandske delegacije Kru Din potvrdio je da se u Zagreb Muaythaiju trenira izvorna borilačka vještina Tajlanda.

“Zagreb Muaythai je pravi Thai kamp zato jer glavni trener ove dvorane zna pravi način Muaythai treninga. On se zna boriti tajlandskim stilom. Sve u ovoj dvorani je isto kao u kampu na Tajlandu. Ovdje svatko može doći i trenirati pravi Muaythai” naglasio je Kru Din.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.