Znanost
4340 prikaza

Djevice rađaju - bizaran trudnički trend na zapadu

Trudnica
Thinkstock
Nikad se nisu seksale niti namjeravaju, no žele djecu - to je novi trudnički trend koji se javlja u SAD-u i drugim zemljama zapada

U Velikoj Britaniji u proteklih je pet godina bilo 25 slučajeva "djevičanskog začeća", a taj je broj daleko veći u SAD-u. To je omogućio inovativan tretman umjetne oplodnje, reproduktivna metoda izvantjelesne oplodnje za koju nije potreban seksualan kontakt. 

On je prvenstveno namijenjen ženama koje se ili nikad nisu seksale, ili imaju fobiju od seksa, ili su pak imale neko traumatično iskustvo i naprosto ne žele seks - no žele djecu.

U tom se postupku ženska jajašca kirurški odstranjuju i potom oplođuju u laboratoriju uz korištenje donorske sperme, a potom se embrij kirurški ugrađuje u maternicu - sve bez diranja himena.

Iako većina žena koja se podvrgava medicinski potpomognutoj oplodnji zbog problema s plodnošću, u ovom je slučaju riječ o ženama koje to čine kako bi izbjegle seks, a ipak rodile dijete. U nekim slučajevima, otkrivaju liječnici, riječ je o ženama koje žele "djevičanski porod" jer još nisu pronašle odgovarajućeg partnera.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.