Znanost
190 prikaza

Dostavni mini-roboti, djeca ih vole jer izgledaju kao iz ZF filma

Dostavni robot u akciji kroz grad
Mogu prelaziti neravnine, obilaziti prepreke, sve uz pomoć mnoštva kamera i senzora

Imaju doseg do čak pet kilometara, mogu prevoziti pakete do mase od 15 kilograma, a izgledaju poput kakvog rekvizita iz ZF filmova, primjerice Zvjezdanih ratova. A tako se, očito nimalo slučajno, zove i tvrtka koja ih proizvodi - Starship. Njihovi mini-roboti u posljednje su vrijeme novi hit među dostavnim tvrtkama u Njemačkoj. Naoružani sa šest kotača, postavljenih tako da su uvelike fleksibilni, lako prelaze preko neravnina.

Uz mnoštvo kamera i senzora, cijelo vrijeme kontroliraju što se nalazi ispred i iza njih, koliko je situacija oko njih sigurna, ako bi se trebali zaustaviti, nešto zaobići, prijeći zebru i slično. A, zlu ne trebalo, postoji i mogućnost nadgledanja preko radio veze, ako bi nekome palo na pamet na ulici napasti ovakav transportni robot kako bi ga se orobilo. Međutim, na takvo što rijetko bi se tko i odlučio, ako bi na ulici bilo i jednog svjedoka, jer mali roboti izgledaju jako prijateljski. A posebno su simpatični djeci, kao što se vidi na snimci malo niže.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.