Znanost
5330 prikaza

Genijalni znanstveni trikovi koji će vas oduševiti

Znanstveni trikovi kod kuće
screenshot/youtube
Bez znanosti nema napretka, no ona može biti itekako zabavna. Uvjerite se u to uz ove trikove

Ovi trikovi nisu nimalo komplicirani, no s njima ćete lako zadiviti prijatelje i dobiti oklade, osobito nakon što napravite nešto vrlo jednostavno, a opet domišljato...

1. Naranča i balon

Znanstveni trikovi kod kuće | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Sve što vam treba je napuhani balon i naranča. Naranču razrežite napola te je približite balon. Pritisnite je prstima kako bi sok prsnuo van i pokapao balon i pričekajte magiju - balon će puknuti. Za to je zaslužan sastojak naranče limonene koji naranči daje divan miris, a rastvara gumu u balonu. Naranču pojedite.

2. Soda bikarbona i svijeće

Znanstveni trikovi kod kuće | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

U čašu stavite sode bikarbone te je prelijte običnim bijelim octom. Kad odreagiraju, odnosno soda se zapjeni, prinesite tu čašu drugoj kako bi CO2 koji je nastao ušao u praznu čašu. Tada naprosto s tom praznom čašom prijeđite preko upaljenih svjećica i gledajte kako se one čudesno gase.

3. Prevrtljivo jaje

Znanstveni trikovi kod kuće | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Za ovaj trik vam treba stakleni vrč s užim grlom, šibica i kuhano oguljeno jaje. U vrč ubacite upaljenu svijeću te na njegov vrh postavite kuhano jaje. Gledajte kako jaje pronalazi svoj put unutra kako šibica gori te kako više ne može van.

Pogledajte ih u videu:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eclipse2016 11:21 20.Lipanj 2017.

    Bome, ovog članka ne bi se posramila ni "Modra lasta"...