Znanost
1240 prikaza

NASA ima novo otkriće: Jesu li pronašli novu Zemlju?

Kepler 452b
NASA/JPL-Caltech
NASA će u utorak održati konferenciju na kojoj ćemo čuti detalje novog velikog otkrića

NASA će u utorak održati konferenciju na kojoj će predstaviti najnovije otkriće teleskopa Keplera. Ovaj teleskop lansiran je još 2009. godine, a dosad su znanstvenici uz njegovu pomoći otkrili preko 1000 egzoplaneta dok još nekoliko tisuća čeka potvrdu. 

Kepler je sada naišao na novo veliko otkriće, ali NASA nije otkrila previše detalja, no treba imati na umu da ovakve konferencije organiziraju u slučajevima velikih stvari, poput vode na Marsu. 

Kepler NASA | Author: NASA/JPL-Caltech NASA/JPL-Caltech

Kepler je zaslužan za pronalazak Keplera 452b, planeta najsličnijeg našoj Zemlji od svih dosad otkrivenih planeta. Nalazi se oko 1400 svjetlosnih godina od Zemlje, a na sličnoj je udaljenosti od svoje zvijezde, koja je pak vrlo slična našem Suncu (4 posto veća i 10 posto svjetlija od Sunca).

Nagađa se da bi NASA u utorak mogla predstaviti nova otkrića o ovom planetu, no jednako tako je moguće i otkriće novog planeta sličnog Zemlji ili pronalazak vezan uz crne rupe ili supernove. 

Znat ćemo više u utorak popodne, a za sve zainteresirane NASA je pripremila i live stream

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.