Znanost
523 prikaza

Ne možete spavati? Ovaj video je uspavao čak deset milijuna ljudi

Scena iz videa koji pomaže onima koji se bore s nesanicom
Youtube
Video rijeke, šume i mostića postao je nevjerojatno popularan među onima koji pate od nesanice

Video koji pokazuje rijeku na sjeveru Irske okruženu šumom i mostićem postao je megapopularan među onima koji pate od nesanice. Video je uspio uspavati čak deset milijuna ljudi, a napravio ga je vizualni umjetnik Johnny Lawson.

Lawson je snimao dvije godine istu scenu u prirodi i to upravo taj kadar irske rijeke, a tajna videa je osim u vizualnom dojmu i u zvukovima prirode koji nevjerojatno opuštaju. 

Ni sam nije bio svjestan koliko će video postati popularan, a da pomaže ljudima koji imaju problema s nesanicom i stresom saznao je kada mu je počelo stizati brdo pisama iz cijelog svijeta od ljudi koji su mu se javili da im je video pomogao.

Minutaža videa je savršena – traje nešto više od osam sati, upravo onoliko koliko je dovoljno za zdrav san.

U jednom od pisama koje Lawson dobio pisalo je:

"Od kad sam otkrio ovaj video duže spavam i dani su mi bolji. Borio sam se pokušajima spavanja u tišni, ali stalno mi je nešto nedostajalo i bio sam frustriran svako jutro nakon što bi se probudio. Sad pustim ovaj video i zvuk me savšreno uspava. Hvala vam što ste ga napravili!"

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.