Znanost
250 prikaza

Što znače neki od najučestalijih snova i što biste trebali učiniti u vezi njih

Žena trči na plaži s balonima
Thinkstock
Ako stalno sanjate da vam ispadaju zubi, nije nužno da trebate stomatologu nego da trebate vratiti samopouzdanje

Iako su mnogi odustali od pokušaja interpretacije snova, psiholog Ian Wallace nije jedan od njih, jer je tijekom svoje 30-godišnje prakse protumačio više od 150.000 snova. On je sastavio i popis devet najčešćih snova s njihovim značenjima, kao i savjetima te što bismo trebali poduzeti u budnom stanju u vezi njih.   

Pronalazak neiskorištene sobe

Što to znači: Soba u kući predstavlja različite aspekte vlastitog karaktera. Stoga pronalazak neiskorištene sobe sugerira vlastito otkriće talenta kojega ranije nismo bili svjesni. 

Što biste trebali poduzeti: Više vremena provoditi istražujući vlastite uspavane talente jer je time veća vjerojatnost da ćemo pronaći otvorena vrata u stvarnom životu, kaže Wallace.  

Nekontrolirano vozilo

Što to znači: Automobil predstavlja našu sposobnost za dosljedni napredak prema određenom cilju. U budnosti se možemo osjećati kao da nemamo dovoljno kontrole na putu prema uspjehu. 

Što biste trebali poduzeti: Umjesto pretjerane kontrole situacije, Wallace kaže da se opustimo i dopustimo našim temeljnim instiktima da upravljanju na pravom put, umjesto nas. 

Padanje

Što to znači: Osjećati da padamo u snu ukazuje na to da se previše bavimo određenom situacijom na javi. Trebamo se opustiti i ne razmišljati grozničavo o nekim stvarima. 

Što biste trebali poduzeti: Umjesto toga što smo zabrinuti zbog gubitka kontrole nad nekom situacijom, ponekad trebamo vjerovati samima sebi i drugima, dopuštajući svemu da samo od sebe 'padne' na svoje mjesto.

Skakanje s padobanom | Author: Dusko Marusic (PIXSELL) Dusko Marusic (PIXSELL)

Letenje

Što to znači: Moći letjeti sugerira da ste se riješili okolnosti koje su vam otežavale život na javi.

Što biste trebali poduzeti: Iako taj osjećaj oslobođenja možete prozvati pukom srećom ili slučajnosti, to je obično zato što ste uspjeli donijeti tešku odluku ili ste se uzdigli iznad granica teških odgovornosti, kaže Wallace.   

Nespremni za ispit

Što to znači: Ispiti predstavljaju kako sudimo o svojim sposobnostima i umijećima, pa to ukazuje da smo kritični prema vlastitim izvedbama na javi.  

Što biste trebali poduzeti: Umjesto da uranjamo u beskrajna samoispitivanja, pravi test našeg karaktera je biti u mogućnost prihvaćanja vlastitog talenta, slaveći vlastito znanje i postignuća, umjesto da o njima stalno sudimo. 

Goli u javnosti

Što to znači: Izabrali smo odjeću koja predstavlja i šalje određenu sliku o nama u očima onih koji nas okružuju. Biti gol u javnosti sugerirada se zbog određene situacije u budnom stanju sojećamo ranjivo i izloženo. 

Što biste trebali poduzeti: Iako bi to moglo biti potencijalno neugodno, ponekad se jednostavno trebamo otvoriti drugima kako bi oni vidjeli naše prave talente. 

Ne možemo pronaći toalet

Što to znači: Toalete koristimo kako bi odgovorili na naše osnovne potrebe, što znači da na javi imamo problem kako jasno i otvoreno pokazati svoje potrebe. 

Što biste trebali poduzeti: Provoditi više vremena odgovarajući na vlastite potrebe, umjesto na potrebe drugih. 

Zubar | Author: Thinkstock Thinkstock

Ispadanje zubi

Što to znači: Vaši zubi simboliziraju koliko se pouzdano i snažno osjećate, tako da neke situaciju uzrokuju urušavanje vašeg samopouzdanja u budnom stanju.

Što biste trebali poduzeti: Umjesto da na takvu situaciju gledate kao na nešto pri čemu ćete se osjećati nemoćno, pokušajte smireno razmisliti o činjenicama i uživati u njima kao izazovu. 

Proganjanje

Što to znači: Tu je problem s kojim se trebate suočiti na javi, ali ne znate kako. 

Što biste trebali poduzeti: Ovo često ukazuje na neke velike prilike za vas da 'ganjate' vlastite ambicije. Iako se može činiti zastrašujućim, vaš progonitelj odvlači vašu pažnju na vaše neshvaćene talente, u njihovoj potrazi za ispunjenjem, piše Business Insider

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.