Znanost
58094 prikaza

Otkrili od čega žene mogu doživjeti trenutni orgazam

Žena doživljava orgazam
screenshot/youtube
Žene su u studiji doživjele spontani orgazam kakav prije nisu iskusile bez ikakve fizičke stimulacije

Ljekovita svojstva određenih biljaka i plodova poznata su od drevnog doba, a ti tipovi prirodnih lijekova dugi su niz godina bili jedini oblik medicine i pomoći bolesnima. Ipak, ni do danas nismo posve upoznali bogatstvo tog biljnog svijeta s nevjerojatnim moćima, a to i dokazuje najnovije otkriće znanstvenika.

Naime, oni su otkrili jednu vrlo posebnu gljivu koja raste isključivo na tokovima lave na području Havaja, koji su stari od 600 do 1000 godina.

No, ono što je posebno zanimljivo kod te gljive nije njena osobita ljekovitost, već to što navodno može inducirati spontane orgazme kod žena i to trenutno, a sve što one trebaju napraviti je pomirisati je.

Gljiva koja izaziva orgazam kod žena | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Na muškarce ne djeluje

Tu neimenovanu gljivu iz roda Dictyophora prvi su opisali znanstvenici John C Holliday i Noah Soule 2001., piše Independent.

Ona je jarko narančaste boje, a znanstvenim je istraživanjem dokazano njeno djelovanje kao moćnog afrodizijaka za žene.

U praksi, to su i dokazali ispitivanjem na dobrovoljkama u kojima je više od polovice njih doživjelo spontane orgazme. Ono što je osobito zanimljivo je da prilikom orgazma nije korištena baš nikakva fizička stimulacija.

Znanstvenici pretpostavljaju kako su za taj moćan učinak zaslužni kemijski spojevi u sporama gljive koji su vrlo slični hormonskim spojevima koje otpuštaju neurotransmiteri za vrijeme seksa.

S druge strane, u studiji na muškarcima, gljiva nije imala baš nikakav afrodizijački učinak, rekli su znanstvenici.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.