Znanost
233 prikaza

Ugledni neurolog: "Akupunktura je potpuno beskorisna"

Akupunktura
Thinkstock
U Kini akupunktura datira od 1. tisućljeća pr. Kr., a mumije stare 5000 godina iskopane u Alpama pokazuju tragove na tijelu koji odgovaraju akupunkturnim točkama

Dr. Steven Novella sa Sveučilišta Yale objasnio je zašto je akupunktura, metoda tradicionalne kineske medicine, zapravo potpuno beskorisna. 

"Nije važno gdje ubodete i da li ubodete...akupunktura je beskorisna", rekao je Novella i objasnio kako su do ovog zaključka došli nakon nekoliko tisuća studija koje su proveli. 

Naglasio je i kako je učinkovitost akupunkture jedna ubadanju tijela čačkalicom, što su neke studije i radile. Novella je za Business Insider objasnio kako akupunktura postiže placebo efekt, no to je jedina korist koju možete imati od akupunkture.

U Kini akupunktura datira od 1. tisućljeća pr. Kr., a mumije stare 5000 godina iskopane u Alpama pokazuju tragove na tijelu koji odgovaraju akupunkturnim točkama. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.