Znanost
49438 prikaza

Zbog ovoga lezbijke imaju puno češće orgazme

Dvije lezbijke u ljubavnom klinču
Themoviedb.org
Nimalo slučajno 61,6 posto heteroseksualnih žena kažu da orgazme imaju često ili uvijek, a lezbijke 74,7 posto

Psihologinja Joanne Bagshaw objasnila je u stručnom magazinu Psychology Today da lezbijke orgazam dožive puno češće tijekom seksualnog odnosa od heteroseksualnih žena naprosto zato što im seks dulje traje. A zašto im seks dulje traje... Prema istraživanju čije je rezultate u kolovozu 2014. objavio The Journal of Sexual Medicine, 61,6 posto heteroseksualnih žena orgazam doživljava "često" ili "uvijek" tijekom odnosa.

Nasuprot tome, svoje seksualno reagiranje takvim pridjevima opisalo je čak 74,7 posto lezbijki, a biseksualne žene su u 58 posto slučajeva odgovarale da orgazam postižu često ili uvijek. Istraživanje je provedeno na 6151 punoljetnom osobom oba spola, svih dobi i različitih seksualnih orijentacija. Za muškarce se ispostavilo da orgazam uspiju doživjeti puno češće nego žene; 85,5 posto heteroseksualni, 84,7 posto homoseksualni i 77,6 posto biseksualni.

Par lezbijki Povratak u prošlost Life Pljuska iz povijesti - prvi istospolni brak sklopljen je prije 200 godina

Od ukupnog broja ispitanika njih 2850 bili su samci, a seksualna iskustva o kojima su ih ispitivali odnosila su se na posljednjih 12 mjeseci. Razlike u odgovorima su pokazale još nešto; da heteroseksualne žene sa svojim muškim partnerima imaju odnose koji traju prosječno između 15 i 30 minuta, dok je to kod lezbijskih žena u pravilu između 30 i 45 minuta. Jedna studija iz 2013., na koju se poziva Bagshaw, navela je čak da ženski istospolni seksualni odnos u prosjeku traje 57 minuta.

To u prvom redu znači razliku u trajanju seksualne predigre i korištenje oralnog seksa u lezbijskom i gay seksualnom odnosu u usporedbi s heteroseksualnim odnosom, objasnila je Bagshaw. Također, zaključuje ona dalje, žene u istospolnom seksualnom odnosu puno više vode računa o tome da oba partnera, točnije partnerice, dođu do vrhunca, nego što je slučaj u heteroseksualnom odnosu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.