Znanost
364 prikaza

Znanstvenici u čudu: Zašto biseksualke više puše travu?

Biseksualke više puše travu
Thinkstock
Istraživanja su pokazala da biseksualke više puše travu od lezbijki i heteroseksualki

Znanstvenici u javnom zdravstvu su utvrdili kako biseksualke koriste kanabis puno više nego heteroseksualke i lezbijke. Istraživanje je pokazalo kako je gotovo 38 posto biseksualki "pušilo" travu prošle godine u usporedbi sa samo pet posto hetereseksualki i nešto više od 20 posto lezbijki. 

Druga nedavna studija provedena na reprezentativnom uzorku američkih studenata utvrdila je kako biseksualne žene tri puta više vole koristiti marihuanu od lezbijki i heteroseksualki, piše Daily Beast.

Znanstvenici su se zato 'bacili' na traženje razloga zašto je to tako. Znanstvenica Margaret Robinson je odradila niz razgovora s biseksualkama kako bi pronašla razloge zbog ovog neobičnog fenomena. 

Na temelju njezinih nalaza, objavljenih u magazinu Psychology of Sexual Orientation and Gender Diversity, Robinsonova je istaknula kako biseksualke žive u 'sendviču' stigme i društvene isključenosti, a takvo ih stanje potiče na pušenje marihuane. 

Pušenje trave kod njih je jedan od najjačih indikatora da ih je društvo izoliralo zbog njihovog seksualnog opredjeljenja. Naime, biseksualci spadaju u skupinu ljudi koji su često isključeni iz društva. Često im se predbacuje da moraju izabrati stranu i smatra se kako je njihova orijentacija samo "faza" zbog čega ih homoseksualna, ali i heteroseksulna zajednica ne prihvaća.

Takva vrsta isključivanja kod njih potiče pušenje marihuane, tvrdi Robinsonova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.