Ekonomix
448 prikaza

Islamska država zapošljava: Lista poslova potpuno je suluda

ISIS
Youtube
Pored 'običnih' poslova, poput novinara ili liječnika, ISIS traži i neke nesvakidašnje zaposlenike

Britanski džihadisti koji su pobjegli iz Velike Britanije i priključili se ekstremistima u Siriji, objavili su popis "radnih mjesta" u ISIS-u za one pristaše koji se ne žele boriti. 

Čovjek koji se predstavlja imenom Abu Sa'eed Al-Britani tvrdi kako je averzija prema borbi "znak slabe vjere", ali da ima posla za press službenike, fitness instruktore i ljude koji mogu napraviti bombe. 

Novinari zaduženi za propagandu

Broj jedan na listi su press službenici za takozvani Islamski državni "medijski centar", prenosi Independent.

Al-Britani je optužio zapadne medije za "negativnu propagandu" protiv ISIS-a, tako da je prilično jasno što će biti posao medijske sile u Islamskoj državi.

Njihov rad već je viđen u propagandnim spotovima gdje pokazuju ubojstva stranih taoca u rukama Jihadi Johna, a većina će raditi u njihovom časopisu Dabiq.

Traže i bombaše samoubojice

Ostali poslovi koje treba popuniti u ISIS-u uključuju liječnike, kuhare i mehaničare kako bi mogli izvoditi svoje vojne operacije. 

Posebno je zanimljiv "odjel za pravljenje bombi" gdje će "zaposlenici" ne samo izrađivati bombe, već i biti spremni djelovati kao bombaši samoubojice. Al-Britani se posebno pohvalno izrazio upravo o ovom odjelu.

Nude se nagrade za 'braću'

"Braća u odjelu za pravljenje bombi su jezgra i okosnica gotovo svake operacije…zamislite nagradu pripremajući eksploziv za brata koji će ga ići detonirati u neprijateljske linije, a ti ćeš također dobiti sličnu nagradu kao i brat koji je stisnuo gumb i poslao 50 kuffaara (nevjernika) u pakao".

Potrebni su i džihadisti na kontrolnim točkama ISIS-ova teritorija, "zabavan i nagrađivan posao", piše Al-Britani, koji trebaju pretraživati automobile u potrazi za nedozvoljenim stvarima poput cigareta i ostalih dokaza protivnih njihovim zakonima. 

Policija brutalno provodi zakone

Zapošljava se i islamska policija koja patrolira ulicama i brine se da se poštuju stroga pravila islamskih zakona. 

"To su oni koji provode javna bičevanja i odrubljivanje glava", piše Al-Britani, te dodaje kako osim toga policija hoda ulicama s palicama i kažnjavaju sve oni koji krše zakon.

Zbog žena kažnjavaju očeve i muževe

"Njihov je posao da se brinu da su trgovine zatvorene za vrijeme salaaha, a ako žene ne poštuju pravila odijevanja, onda su kažnjeni njihovi očevi, braća i muževi, jer nisu u stanju držati svoju 'ženskadiju' u okvirima zakona", piše Al-Britani.

Popis radnih mjesta uključuje školske nastavnike koji uče "nove generacije ispravnom islamskom nauku".

Posljednji na popisu od 10 radnih mjesta je fitness trener koji će džihadiste učiti "jogi i izgradnji mišića", te se brinuti da su u dobroj kondiciji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.