Ekonomix
1801 prikaza

Milijunaši savjetuju kako zaraditi milijun dolara

Novci
Thinkstock
10 milijunaša odaje na koje načine možete steći bogatstvo u svega godinu dana

Iako milijun dolara više ne znači isto kao nekoć, i dalje je mnogima od nas tek nedosanjani san. Mnogi pak tvrde da nije teško prijeći tu granicu, pa vam donosimo savjete osoba koji su je prešli...

1. Volite svoje klijente

Tim Nguyen, suosnivač i izvršni direktor BeSmarteea

"Sve što činite trebalo bi biti koncentrirano na vaše klijente. Idete na odmor? Pitajte se kako će to utjecati na vaše klijente. Ako razmišljate o reviziji zaposlenika, pomislite kako će to utjecati na vaše klijente. Ne brinite o prodaji, i definitivno se nemojte fokusirati na novce. Usredotočite se na klijente."

2. Učvrstite svoje temelje

Margot Micallef, osnivačica i izvršna direktorica Gabriella's Kitchen

"Dobar temelj uključuje mrežu investitora ili snažnu vezu s bankarima. U svakoj situaciji u kojoj sam uživala u značajnom povratu, to se temeljilo na nečemu što sam izgradila godinama prije."

3. Usredotočite se na kulturu

Steve Starr iz StarrDesigna

"Ako shvatite kulturu, doći će i novac. Nakon što sam isplatio partnera, naša dizajnerska tvrtka potrošila je dvije godine mijenjajući naš pristup, proces i osobnost firme. Povećali smo prihode za 15 posto i došli na više od dva milijuna dolara. U svakom poslu nužno je definirati i zadržati u vidu što inspirira ekipu. Gotovo svaka grupa počinje sa strašću, a zadržavanje te strasti je nužno za uspjeh."

4. Usredotočite se na proizvod i brojke

Simon Slade, izvršni direktor i suosnivač Affilorame

"Najbolji savjet koji mogu pružiti kako bi se neko pridružio klubu milijunaša jest da stvori sjajan proizvod i zatim nastavi s njegovim rastom. Izaberite jednu jednostavnu mjeru, kao što je prodajna jedinica ili prihod, i svaki dan radite na tome da budete bolji nego jučer. Ova strategija rasta je održiva i lagana za praćenje."

5. Znajte koji su strahovi drugih sudionika

Ted Leonhardt, stručnjak za karijeru i pregovore

"Da, zaradio sam milijun i više godišnje... A to sam učinio tako što sam razumio međuljudske probleme koji pokreću sve društvene grupe, pomažući mojim klijentima da smanje strah i pomažući ljudima da ispune svoje ciljeve. Moj glavni savjet je da istinski razumijete strah koji prati potrošnju velike svote novaca i kako smanjiti taj strah kod svojih klijenata."

6. Budite uporni

Ajay Prasad iz GMR Transcription

"Uspjeh u poslu će biti teži, više će koštati i dulje će trajati nego što ste planirali. Moj savjet vam je da ostanete uporni."

7. Radite sve što treba

Heidi Burkhart, predsjednik savjetničke grupe Dane Professional

"S 21 godinom, počela sam se baviti posredovanjem komercijalnim nekretninama u New Yorku... Prve tri godine sam radila sve što treba, radila sam 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i preživljavala na kikirikiju... Posljednje četvrtine treće godine konačno sam počela zatvarati ponude. Otada, moj prihod konstantno se broji u šest figura, a više je godina kad sam zaradila više od milijuna... Mislim da je to što sam napočetku radila sve potrebno ono što mi je ostalo zapečaćeno u glavi i sistemu."

8. Neka raste organsko

Romy Taormina, direktorica Psi Bandsa

"Uspjeh ne dolazi preko noći. Vodila sam našu tvrtku organski, točnije pazeći na bitno i baveći se detaljima poslije, a to nas je zadržalo u poslu i dopustilo nam da prijeđemo više od milijun pragova. Naša ekipa je prvi posao dobila zahvaljujući prototipu. Dobili smo ugovor i naši flasteri su bili u 400 ljekarni, te smo zaradili mjesto u časopisu od Oprah 'O'. Nakon toga su nam se otvorila nova vrata i postigli smo sljedeće ugovore."

9. Gradite osobne veze

Andrew Royce Bauer, izvršni direktor Roycea

"Royce može zaraditi više od šest milijuna dolara godišnje održavajući osobne veze sa svakom od naših mušterija. Mi smo tvrtka koja je izgrađena na međuljudskim odnosima s krajnjim korisnicima... malim brojem stvarno dobrih klijenata koje tretiramo kao obitelj, umjesto da pokušavamo biti posao koji jednostavno svima služi."

10. Ostanite usredotočeni na krajnji cilj

Zach Halmstad, suosnivač i partner u JAMF Softwareu

"Moj najbolji savjet je da ostanete fokusirani na to kamo želite ići, a ne na to što bi moglo poći krivo po putu... 99 posto stvari o kojima brinemo nikad se ne dogodi. A stvari o kojima ne razmišljamo se na kraju dogode. To mi je ostalo kao misao", piše Business Insider.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.