Ekonomix
309 prikaza

Odrekla se plaće iz snova i otišla prodavati sladoled

Noelle Hancock
Facebook
Noelle Hancock zarađivala je 95.000 dolara godišnje i živjela kao novinarka u New Yorku, no odlučila je sve ostaviti i preseliti na mali zabačeni otok

Dolaskom toplijih dana, sve veći broj ljudi (obično pri kraju radnog vremena ili u gužvi na putu doma) sanja o tome da napusti sve i ode živjeti na neki bar djelomično pusti otok. Noelle Hancock je upravo to i učinila. 31-godišnja novinarka koja je diplomirala na Yaleu ostavila je posao, apartman i većinu stvari u njemu da bi se preselila na St. John - najmanji od američkih Djevičanskih otoka. 

Prije četiri godine, inspirirana svojim tropskim čuvarom ekrana i željna poštenog odmora, otkazala je ugovor sa stanodavcem, prodala stvari i kupila kartu u jednom smjeru za otok na kojem je počela raditi u slastičarni, točnije kao djevojka koja prodaje sladoled

Inače, Hancock dolazi iz kozervativne južnjačke obitelji koja se protivila njezinoj odluci, ali ona tvrdi da je bila sretnija kad je počela prodavati sladoled za 10 dolara na sat nego kad je radila u korporaciji zarađujući 'poštenu' plaću. "Bilo je umirujuće raditi s rukama. Stalno sam upoznavala nove ljude i pričala s njima uživo umjesto putem maila i poruka. A kad bi zatvorila slastičarnu na kraju smjene, moj posao je bio gotov, a moje vrijeme samo moje."

Karibi | Author: C3395 Friedel Gierth/DPA/PIXSELL C3395 Friedel Gierth/DPA/PIXSELL

Hancock je otkrila tijekom razgovora s lokalnim stanovništvom da je i jedna njezina mušterija učinila istu stvar kao i ona, samo 25 godina ranije. Tata te žene je bio uvjeren da ona čini veliku grešku, ali nedavno joj je otkrio da je donijela najbolju odluku u životu, jer je uživala, dok je on sad prestar za to.

Hancock ovih dana radi u baru, jer je to oduvijek željela probati, a sretna je što ne može sa sigurnošću predvidjeti što joj donosi budućnost. Usvojila je novu naviku prema kojoj se ne treba smjestiti na jednom mjestu i zadovoljiti s jednom vrstom posla, piše Business Insider. "Možda je nekima od nas suđeno da se selimo svakih par godina, da mijenjamo poslove i da živimo mnogo različitih mikro života", zaključuje Hancock.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.