Ekonomix
1550 prikaza

Tedeschi sponzorira Arenu u Beogradu

Emil Tedeschi
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Štark iz njegove Atlantic grupe izborio se za naslovno sponzorstvo nad 10. najvećom dvoranom Europe

Emil Tedeschi sa svojom Atlantic Grupom izborio se za naslovno sponzorstvo Beogradske arene, dvorane koja može primiti 18.386 gledatelja. Tanjug javlja da su Grad Beograd i Arena Beograd d. o. o. odlučili da je ponuda Atlantic Grupe bila najpovoljnija, te da će narednih pet godina ova ogromna dvorana nositi ime "Štark arena", po tvornici slatkiša Štark iz Zemuna.

Tu hrvatska veza s novim imenom ne staje. Današnja tvornica Štark dugi niz desetljeća u SFR Jugoslaviji zvala se Nada Štark po hrvatskoj antifašistkinji iz Osijeka koju su u Drugom svjetskom ratu zarobile ustaše i, nakon maltretiranja, ubile 1945. u logoru u Staroj Gradiški. Odmah nakon oslobođenja, nove vlasti su je proglasile na narodnog heroja.

"Beogradska arena će nositi naziv po poznatom domaćem brendu, i to nam je veoma važno. U ovom objektu održane su velike privredne, političke, zabavne i kulturne manifestacije i od velikog je značaja za Grad Beograd. Malo gradova u ovom dijelu Europe može se pohvaliti ovakvim zdanjem", rekao je gradonačelnik Siniša Mali dok je objavljivao vijest.

Beogradska arena | Author: Milan Milan/Flickr/CC BY-ND 2.0 Milan Milan/Flickr/CC BY-ND 2.0

"Arenu očekuju velike investicije sljedeće godine, a ulagat ćemo u najsuvremeniju opremu koja će biti spremna do 'Final foura' u svibnju. Ovaj objekt će imati medijsku kocku, novo ozvučenje, novu LED-rasvjetu", najavio je gradonačelnik Beograda. Na predstavljanju sponzorstva Štarka, odnosno Atlantic Grupe, de facto Emila Tedeschija, potpredsjednik grupe Neven Vranković rekao je da je "Štark simbol pažnje, brige i prijateljstva".

"Atlantik grupa izuzetno je zadovoljna ishodom najtečaja za glavnog sponzora Beogradske arene. Brendovi koje Atlantik okuplja u svom portfoliju imaju dugu tradiciju kvalitete, a najdublje korijene je pustio Štark; simbol pažnje, brige i prijateljstva koje predstavlja i prepoznatljivi simbol Štarkovog srca. Iste ove vrijednosti ćemo promovirati i u našem partnerskom projektu Štark areni", rekao je Vranković.

U Beogradskoj areni, odnosno uskoro Štark areni, kao domaćini u natjecanjima nastupaju, među ostalima iz drugih sportova, KK Crvena zvezda, KK Partizan i Košarkaška reprezentacija Srbije. To je danas 10. najveća sportska dvorana u Europi, ali je u vrijeme izgradnje, 2004., koja je koštala 70 milijuna eura, mogla primiti nešto malo više gledatelja nego sada, te je tada bila čak peta najveća sportska dvorana na kontinentu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.