Kultura
138 prikaza

Evo zašto ovaj vikend treba ići na Akademiju

Edmar Castaneda, harfist
express
Vrhunski svjetski majstori jazza gosti su ovogodišnjeg Jazz.hr festivala u dvorani Blagoje Bersa, na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji

Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U tri dana festivala, zagrebačka publika imat će priliku poslušati Leszeka Moždžera, Edmara Castanedu te ZZ Quartet. Evo tko sve dolazi u Zagreb. 

Leszek Moždžer tijekom karijere snimio preko 100 albuma. Poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Moždžer otvorit će festival 17. listopada. Moždžera prati glas najboljeg poljskog jazz glazbenika proteklog desetljeća, a tijekom svoje impresivne karijere snimio je preko 100 albuma.

Pat Metheny, Joe Lovano, Archie Shepp, David Liebman, Lester Bowie, Marcus Miller i John Scofield samo su neki od kolega s kojima je dosad surađivao, a redovno surađuje i s Janom Kaczmarekom, poljskim skladateljem s adresom u LA-u s kojim sklada glazbu za 20th Century Fox i Miramax.

Virtuozni harfist Edmar Castaneda u Zagreb stiže 18. listopada u sklopu festivala Jazz.hr/jesen. Edmar Castaneda rođen je 1978. godine u Bogoti, a harfu je otkrio još kao tinejdžer dok je u Kolumbiji svirao folklor. Jazz je otkrio ubrzo nakon što se s ocem preselio u New York, a odmah ga je fascinirala sloboda i sofisticirani zvuk jazza.

U društvo jazza uveo ga je Paquito D'Riviera, koji je prepoznao Castanedinu strast za glazbom i očaravajući talent. Još od onda, Castaneda je osvojio pozornice ne samo SAD-a već i čitavog svijeta, a na glasu je kao jedan od najinovativnijih glazbenika svih vremena.

Surađivao je s vrhunskim glazbenicima raznih žanrova, a Hiromi, John Scofield, Gonzal Rubalcaba, Marcus Miller, Sting, The Yellowjacketsi, Paco De Lucia, Paquito D’Rivera, samo su neki od njih.

Leonard Bernstein Ljubavna priča Kultura Tajni život: Slavni skladatelj skrivao je vezu s muškarcem

ZZ Quartet zatvorit će Jazz.hr/jesen 19. listopada. Ratko Zjača, Simone Zanchini, Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski grupa su glazbenika koja ima jedinstvenu glazbenu viziju te se poigravaju s brojnim žanrovima, dok u isto vrijeme zadržavaju individualan pristup i visoku kvalitetu svoje glazbe koja se proteže od intimnosti do jakog intenziteta.

Hrvatski gitarist Ratko Zjača, koji desetljećima živi i djeluje u Nizozemskoj, dobitnik je HDS-ove nagrade “Miroslav Sedak Benčić” za 2018. godinu za autorsko stvaralaštvo na području jazz glazbe.

Osim toga, njegove skladbe vole svirati legende jazza, glazbenici koji su ih s njim snimili, među ostalima Reggie Workman, Al Foster, John Patitucci, Steve Gadd, Adam Nussbaum, Miroslav Vitous, Antonio Sanchez i Randy Brecker.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika te educirati mlade glazbenike kroz koncerte i radionice. Kroz radionice se glazbenici, studenti, ali i ljubitelja jazza upoznaju s predavačima, čak i osobno, što inače rijetko imaju priliku.

Metodi Hristov Šejtanska posla Kultura Tehno party u zemlji bureka na koji nalete i migranti

U petak 18. listopada u 11 sati će se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održati glazbena radionica s Edmarom Castanedom, dok će u nedjelju 20. listopada gost radionice biti Ratko Zjača, a održat će se u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9 s početkom u 11 sati.

Svi koncerti ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/jesen održat će se u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Dvorana je multifunkcionalna, ima promjenjivu geometriju pozornice i gledališta, orkestralnu jamu te razne scenske elemente koji joj omogućavaju veću funkcionalnost.

Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu u prodaji su putem sustava ulaznice.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 20:08 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site