Kultura
393 prikaza

I vi možete kupiti Bowiejeve umjetnine

Head of Gerda Boehm Franka Auerbacha u vlasništvu obitelji Bowie
1/17
Sothebys
Jedinstveni glazbenik ostavio je neizbrisiv trag na glazbenom izričaju dvadesetog stoljeća

Za života je bio glazbenik, ali i kulturna ikona. David Bowie desetljećima je bio jedan od najpopularnijih pjevača današnjice, pažljivo je skrivao činjenicu da je strastveni sakupljač umjetnina.

Razotkrivanje ove manje poznate strane legendarnog umjetnika upriličit će galerija Sotheby's u Londonu na izložbi "Bowie/Kolekcionar" početkom idućeg mjeseca.

Neka od djela nedavno preminulog glazbenika završit će na aukciji u organizaciji Sotheby's of London 10. i 11. studenog.

Publika će moći uživo vidjeti oko 350 izložbenih primjeraka umjetnina u Bowijevu vlasništvu, ali tek oko 200 će biti ponuđeno na aukciji. "Obitelj će zadržati neke predmete koji imaju veliku emotivnu vrijednost. Ipak, vrijeme je da i drugi dobiju priliku posjedovati djela kojima se Bowie toliko divio", izjavio je predstavnik obitelji.

Iz Sotheby'sa procjenjuju da će ponuđena djela postići cijenu od najmanje deset do petnaest milijuna funti, a među ponuđenim djelima nalazi se i slika "Beautiful, hallo, space-boy" Damiena Hirsta na kojoj je i sam Bowie sudjelovao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.