Kultura
128 prikaza

B. B. King talac svog menadžera: Drži ga zatvorenog, ne pušta ga doktorima...

BB King
Youtube
Obitelj B.B. Kinga tvrdi da je blues legendu zarobio menadžer koji mu uskraćuje liječenje

Članovi obitelji B.B. Kinga tvrde da ga 'pod ključem' drži dugogodišnji menadžer Laverne Toney, koji ne samo da ne dopušta njima da ga posjete, nego mu uskraćuje i medicinsku pomoć.

Kingova kći Patty prva je optužila Toneyja da ne pruža njezinom ocu odgovarajući zdravstvenu skrb. 89-godišnja zvijezda posljednjih je nekoliko mjeseci učestalo hospitalizirana zbog dijabetesa. Kad ga je Patty željela posjetiti u bolnici, Toney joj to nije dopustio, na što ima pravo s obzirom da ima punomoć i pravo starateljstva nad ikonom bluesa.

Patty je uz to optužila Toneyja da je s računa njezina oca skinuo nekoliko desetaka milijuna dolara, što su, zajedno sa zlostavljanjem, Patty i njezin dečko čak prijavili policiji prošle godine. Policija je pak potvrdila da je još u tijeku istraga pokrenuta u studenom, ali nisu željeli odati nikakve detaljnije informacije o njoj, piše Daily Beast.

Policija je potvrdila i to da su posljednji put bili pozvani u kuću Kinga 30. travnja, zbog rasprave o tijeku liječenja velike zvijezde. "Policajci su došli i odlučili da je riječ o civilnom pitanju. Hitna pomoć je zatim odvezla osobu u pitanju u bolnicu... Nije bilo nikakvog zločina 30., kad je policija bila tamo", izjavio je Jesse Roybal, iz policijske stanice Las Vegas Metropolitan.

Inače, Toneyjev odvjetnik je nakon toga, početkom svibnja, izdao obavijest u koju je uključena izjava višegodišnjeg Kingovog liječnika, Darina Brimhalla, koji je potvrdio da "nisu vidljivi znakovi da se prema gospodinu Kingu ne odnosi kako treba".

Nakon svega toga, još jedna Kingova kći - Karen Williams, izašla je u javnost tvrdeći da Toney ne dopušta obitelji i prijateljima (uključujući Erica Claptona i Carlosa Santanu) da posjete kralja bluesa. A jedna od dodatnih optužbi kojima je izložen Toney jest da je zaposlio njegovatelja koji se napio i onesvijestio dok je King kolapsirao i ozlijedio lice.

B.B. King se konstantno naziva jednim od najboljih gitarista svijeta koji je ujedno i jedna od najutjecajnijih figura bluesa. "Prije B.B.-a, svi su svirali gitare kao da su akustične", izjavio je njegov kolega gitarist Buddy Guy. Šteta samo što se pri kraju života u medijima spominje jedino zbog svoje trenutačne situacije. 

Za kraj, evo jedne od njegovih novijih svirki iz 2012. godine, kad je nastupao s Mick Jaggerom, Buddyjem Guyom i predsjednikom Obamom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.