Kultura
741 prikaza

Nova Nemoguća misija ima 'nemoguće' scene s Tom Cruiseom

Tom Cruise
1/6
Paramount Pictures
Cruise je poznat po tome što inzistira da scene u filmu izgledaju što realističnije

U petom nastavku Nemoguće misije, "Mission: Impossible — Rogue Nation ", koja se ovaj tjedan počinje prikazivati u kinima Tom Cruise je nastavio tradiciju i sam je odradio sve, pa i one najopasnije scene.

Tom Cruise | Author: Paramount Pictures Paramount Pictures

Paramount je objavio fotografije na kojima se vidi kako Tom Cruise trči na krilu Airbusa pri polijetanju, ali i tijekom leta, te jurnjavu na motoru u Maroku. 

Cruise je poznat po tome što inzistira da scene u filmu izgledaju što realističnije. I sam Cruise je priznao da se nikad nije tako bojao kao prilikom snimanja scene u kojoj leti s vanjske strane Airbusa. Ni u samoj kompaniji nisu bili sretni što će se njihov zrakoplov koristiti za snimanje scene koja u svakom trenutku može krenuti krivo.

Kako piše New York Post, bilo kakva nezgoda tijekom snimanja je najgora moguća reklama za Airbus, naročito ako bi u njoj bio i Tom Cruise.

Tom Cruise | Author: Paramount Pictures Paramount Pictures

Da bi mu oči ostale otvorene dok je letio, Cruise je morao nositi posebne kontaktne leće kako mu vjetar ne bi smetao. Scena je prvo testirana s pokusnom lutkom, a snimala se tek kada su svi vremenski uvjeti bili savršeni. Scena je snimana osam puta.

Za snimanje jurnjave na motoru Cruise je prvo prošao intenzivni tečaj od šest tjedana, a za scenu u kojoj je šest minuta pod vodom bez kisika trenirao je s nekoliko ronilaca koji su ga naučili brojnim tehnikama zadržavanja daha.

Producenti Nemoguće misije već su imali slična iskustva s Cruiseom koji je također sam odradio uvodnu scenu drugog dijela Nemoguće misije. Cruise se u sceni penje i visi s vrha Dead Horse Point u Utahu na visini od 600 metara. 

U nastavku "Protokol Duh" bez dublera je snimio scenu u kojoj se penje na Burj Khalifu u Dubaiju. Snimanje te scene trajalo je četiri dana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.