Life
6904 prikaza

15 godina traži tijelo svoje kćeri i neće odustati

Tri plakata izvan grada
Tmdb.org
Njezinu potragu obilježili su jumbo plakati kojima je pokušala doći do bilo kakvih informacija o svojoj kćeri

Na noćašnjoj dodjeli Oskara među jakom konkurencijom odličnih glumica, zlatni kipić otišao je u ruke Frances McDormand, za njezinu maestralno odigranu ulogu majke koja pokušava pronaći tijelo svoje ubijene kćeri u filmu Tri plakata izvan grada. Zbog nedovoljnog angažmana policije, ona postavlja plakate uz cestu ne bi li skrenula pozornost na loš rad policije.

Film je pogledala i Marianne Asher-Chapman, stvarna žena iza ove tragične priče. I dalje traži svoju kćer, njezino tijelo i ne planira odustati. U automobilu već godinama vozi lopatu, kako bi mogla nastaviti potragu za njezinim tijelom.Većinu svog vremena provodi vozeći se u potrazi za Angie. I dalje lijepi plakate gdje god stigne.

"Ne mogu odustati. Ako to znači da ću trebati kopati do Kine, onda ću prokopati do Kine", s tugom u glasu rekla je majka čija je kćer nestala 1.studenog 2003. godine. Imala je tada 28 godina.

Suđenje za ubojstvo Irene Garza MISTERIJ SMRTI Life Otišla je na ispovijed i nikad se nije vratila

Ona i njezin muž nisu se pojavili na obiteljskoj proslavi nećakinjinog rođendana, a nakon nekoliko poziva, dva sata kasnije, na rođendanu se pojavio njezin suprug. Obitelji je rekao kako je Angie otišla. Ostavila ga.

"Rekao je da je pobjegla s drugim muškarcem. No mi smo znali da to nije istina", rekla je. Ujutro je prijavila njezin nestanak policiji.

"Bila sam jako uplašena. Odmah sam znala da nešto nije u redu", dodaje.

Pripremila je jumbo plakate na kojima se nudila nagrada od 5000 dolara za onoga tko obitelji jave bilo kakve informacije o Angie. Sada kaže da iako plakati nisu pomogli da se pronađe njezina kćer, ona ih je morala napraviti.

"Morala sam pokušati, truditi se i nikad ne odustati", naglašava.

Ruka stare osobe GODINAMA ŠUTJELI Life Šokirali obitelji: Pred smrt priznali jezive zločine

Plakate nastavlja lijepiti i dalje. Na stupove uličnih svjetiljki, uz cestu, gdje god joj se učini da bi njezin plakat netko mogao vidjeti.

"Često sam zvala policiju i šerifa i raspitivala se o njezinom nestanku. Jesu li nešto čuli, što ima novog. I nikad ništa. Nikad ništa nisu otkrili. Čini mi se da nikad nije imala ni šanse", rekla je za BBC.

Pet godina nakon nestanka muž je priznao da je ubio Angie. No tijelo se i dalje nije moglo pronaći.

"Rekao je da su se potukli i da je ona pala preko palube, udarila glavom u kamen i umrla. Rekao je kako je sjedio s njom neko vrijeme, zamotao ju i stavio u automobil", priča majka koja nije vjerovala u njegovu priču kako ju je pokopao na otoku.

"Nije ju ostavio na otoku, ni policija ne vjeruje u tu priču. Odslužio je točno četiri godine. Vani je već nekoliko godina no Angie i dalje ne možemo naći. Posjećivala sam ga u zatvoru i molila ga da mi kaže gdje mogu pronaći njezine ostatke. Nije mi htio reći", dodaje.

Marianne Asher-Chapman | Author: Screenshoot/BBC Screenshoot/BBC

Današnji plakati nešto su manji, lijepi ih i dalje i nagrada je veća. 10.000 dolara, no kaže Marianne, samo ako netko dođe s provjerenom, istinitom priču.

"Ne zanima me koliko će ljudi reći da je ona sad na boljem mjestu i da to pustim već jednom. Nije me briga. Da su oni na mom mjestu i oni bi htjeli pronaći ostatke svog djeteta. Ona zaslužuje dostojanstven pokop kao i svi. Moram ju pronaći, ja sam njezina majka. Nikad neću odustati", naglašava Marianne.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.