Life
69537 prikaza

40 njih mjesecima grupno silovali 14-godišnjakinju

Djevojčica plače
Thinkstock
Žrtvu su navodno drogirali i seksualno iskorištavali brojni napadači dok su njeni roditelji radili noćne smjene

Policija u Tajlandu istražuje slučaj grupnog silovanja tinejdžerke koji se navodno događao tijekom punih 8 mjeseci, piše Independent. Žrtva, 14-godišnja djevojčica koja živi u selu s populacijom od 100 ljudi na otoku Koh Raed u provinciji Phang Nga, rekla je policiji kako ju je seksualno napalo oko 40 muškaraca u razdoblju od svibnja do prosinca 2016. 

Djevojka, danas stara 15 godina, kaže kako se prvo silovanje zbilo u njenoj vlastitoj kući u ožujku, dok su njeni roditelji radili svoje redovne noćne smjene.

Rekla je kako ju je kasnije muškarac koji ju je prvi napao izvukao iz kuće te prisilio i ucjenjivao da obilazi kolibe, gdje su je drogirali i grupno silovali. 

Roditelji djevojke rade kao sakupljači lateksa s drveća, zbog čega je tinejdžerka često ostajala sama kod kuće u noćnim satima, što su napadači dobro znali. Osim toga, djevojci su prijetili eksplicitnim fotografijama koje bi objavili na internetu, kao i time da će reći njenim roditeljima kako je drolja koja je na sve pristala dobrovoljno.

Mlada djevojka koju nasilno drži muškarac | Author: Thinkstock Thinkstock

Ipak, nakon nekog vremena zlostavljanja, psihički se slomila i priznala obitelji sve, koja je potom slučaj prijavila policiji. Oni su ih, zbog njihove sigurnosti i mogućnosti prijetnji, premjestili u drugo selo i stavili pod policijsku zaštitu. 

Indija najozloglašenija po grupnim silovanjima

Tajland se inače navodi kao jedna od sigurnijih zemlja za turiste, ističu policijski dužnosnici otkrivajući kako nisu imali ovakvih slučajeva koji uključuju turiste, već su spolni delikti prvenstveno specifični za manje sredine i slučajeve gdje žrtva poznaje napadače, odnosno napadači odabiru žrtvu po njenoj situaciji, ranjivosti i nemogućnosti traženja pomoći. 

S druge strane, ovakvi su slučajevi nažalost i prečesti u Indiji - gdje se napadaju lokalne zemlje, ali i turistice. Posebno je težak slučaj švicarske turistkinje koju je u središtu Indije silovalo između sedam i osam muškaraca i to pred očima njezinog supruga.

"Kultura silovanja"

Bračni par biciklirao jw kroz Indiju i kampirali su u blizini šume kod grada Orchhae. Tad ih je napala skupina muškaraca. Svezali su supruga i pred njim mu silovali ženu, nakon čega su im ukrali 10.000 rupija (185 dolara) laptop i mobitel, rekao je policajac S.M. Afzal.

Žena, koja ima četrdesetak godina, primljena je u bolnicu u Gwalioru. Sutradan je bila pri svijesti i mogla je dati iskaz. Policija je privela i ispitala 13 muškaraca. Nakon ispitivanja šestero su pustili na slobodu. 

Kolkata, Indija | Author: Wikipedia Wikipedia
Bez obzira na ubrzan proces globalizacije kroz koju Indija prolazi posljednjih dvadeset godina, ipak je ova zemlja najvećim djelom ruralna. Metode kojima se ruralna sredina pretvara u urbanu su nasilne i brutalne. Oduzimanje zemlje domorodačkom narodu, upotreba vojne sile, prisilna hinduizacija, dovode do povećanja broja zločina bilo koje vrste. Silovanje domorodačkih žena postalo je svojevremeno u Indiji izraz ekonomske i socijalne dominacije. Sigurno da je početak zločina inicirala globalizacija, ali to nije opravdanje za strašan čin koji se vrši nad pripadnicama ženske populacije.

New Delhi kao prijestolnica silovanja

Indijska vojska i policija svojevremeno je koristila silovanje kao oružje protiv ljudi. Silovanje žena u Indiji također je sredstvo dominacije viših klasa nad nižim. A specifična vrsta je i grupno silovanje. Grupna silovanja su karakteristična za žene koje da bi se prehranile moraju otići od svoje kuće. Ali silovanje nije jedini način na koji se ponižavaju žene u Indiji. Onde su prema statistikama trostruko ponižene: na temelju klase, ekonomske neimaštine i spolnoj pripadnosti.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • stariribar68 18:50 28.Rujan 2017.

    Jadni li su...u svojoj milijunkoj zemlji...željni tuđih žena? Kako bi njima bilo,da dođu u neku zemlju i to dožive?...ali,većina ih je zaostala,pa i nije zamjera.

  • nelson 18:31 28.Rujan 2017.

    strašno