Life
1986 prikaza

Australija: Mali kit spasio svoju mamu nasukanu u plićaku

Mladunče grbavog kita spašava majku iz plićaka
Oko 80 kilometara od Brisbanea mladunče grbavog kita odguralo je nasukanu majku prema pučini

Grbavi kit koji se nasukao uz australsku obalu oslobodio se nakon što ga je mladunče poguralo u dublje vode, piše u subotu BBC. Ženka kita uočena je u srijedu ujutro blizu otoka North Stradbroke, oko 80 kilometara istočno od Brisbanea. K njoj je ubrzo doplivalo mladunče koje ju je guralo dok je ona repom udarala o vodu kako bi se odsukala.

Oko 40 minuta nakon toga kit se izvukao iz plićaka. Rendžeri iz uprave za zaštitu nacionalnih parkova Queenslanda stigli su na lice mjesta i u pomoć pozvali stručnjake iz Sea Worlda. No, plima i pomoć mladunčeta pomogli su da se majka oslobodi i prije njihova dolaska.

"Kit se odsukao i zajedno s mladunčetom otplivao", rekao je glasnogovornik uprave. Kitovi se u ovo doba godine redovito mogu vidjeti uz obale Queenslanda gdje na svijet donose mladunce i počinju ih podizati prije nego što otplivaju u vode Antarktike.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.