Life
336 prikaza

Avion u Egiptu srušili teroristi, Putin poručio: Naći ću vas!

Pad ruskog zrakoplova u Egiptu
Reuters
Eksplozija bombe raznijela je zrakoplov u zraku i to je razlog zbog kojeg su njegovi dijelovi pronađeni na tako velikoj površini

Pad Airbusa ruske tvrtke Metrojet na egipatskom Sinaju, u kojem su poginule 224 osobe 31. listopada, bio je "teroristički napad", izjavio je u utorak šef ruskih tajnih službi Aleksandar Bortnikov.

""Nedvosmisleno se može reći da se radilo o terorističkom činu" kazao je on ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, piše u priopćenju Kremlja. "Tijekom leta eksplozivna naprava 'kućne' izrade snage usporedive s kilogramom TNT-a aktivirana je", istaknuo je on.

Botnikov je kazao da su na ostacima zrakoplova pronađeni tragovi eksploziva. Eksplozija bombe raznijela je zrakoplov u zraku i to je razlog zbog kojeg su njegovi dijelovi pronađeni na tako velikoj površini, kazao je Bortnikov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je "pronaći i kazniti gdje god se skrivali odgovorne za napad koji je izazvao pad aviona na letu A321 iznad Sinaja 31. listopada, za koji je već prvih dana odgovornost preuzela Islamska država.

"Bol zbog gubitka neće nas spriječiti da pronađemo i kaznimo kriminalce", kazao je Putin. "Naći ćemo ih na bilo kojoj točki na planetu i kazniti ih", dodao je on na sastanku u Kremlju u noći s ponedjeljka na utorak s visokim vojnim dužnosnicima i tajnim službama kao i šefom diplomacije Sergejom Lavrovim.

Rusko zrakoplovstvo "intenzivirat će" udare u Siriji nakon napada na ruski zrakoplov, najavio je u utorak Putin.

"Vojna akcija našeg zrakoplovstva u Siriji ne samo da se mora nastaviti nego i intenzivirati kako bi kriminalci shvatili da je kazna neizbježna", kazao je ruski predsjednik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.