Life
227 prikaza

BI preporuča: Kad dođete u Hrvatsku, ne pokazujte tri prsta

Hrvatski navijač
Sanjin Strukić/PIXSELL
U pojedinim država postoje stvari koje nije preporučljivo raditi zato jer su zabranjene, nepristojne ili ćete se zbog njih osramotiti

Business Insider je objavio zanimljive stvari koje u pojedinim državam ne biste trebali raditi, a posebno je zanimljivo što su 'izvukli' za Hrvatsku.

Tako BI ističe da "kada dođete u Hrvatsku nikako ne podižite tri prsta jer bi netko mogao pomisliti da ste srpski nacionalist".

U Njemačkoj, pak, možete biti uhićeni, ako ruku ispružite u znak nacističkog pozdrava. Tamo nije dobro ni 'piljiti' u drugog jer će vas smatrati mentalno bolesnim ili neobrazovanim. Izbjegavajte to i u Norveškoj gdje je sasvim normalno da se ljudi presvlače na javnom mjestu, pa su goli. 

Ako se ljubite na javnom mjestu, budite na oprezu, zbog toga ćete u Indiji završiti u zatvoru. S Francuzom ne pomišljajte razgovarati o novcu jer je to za njih tabuu tema, ali zato kod Meksikanaca nema 'ograničenja' kada je u pitanju šala. 

Na Novom Zelandu normalno je da netko hoda bos, stoga se ne čudite tome. U Rusiji ne računajte na svoju karticu, nego u novčaniku za svaki slučaj ponesite gotovinu koju primaju na većini mjesta, a u Turskoj se ostavite alkohola jer, ako se napijete osramotit ćete se. 

Ostala ponašanja koja nikako nisu primjerena u pojedinim državama, pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.