Life
30111 prikaza

Bio je opsjednut njima: Nikola Tesla je znao tajnu piramida?

Nikola Tesla i piramide
Wikimedia Commons
Jedan od najvećih umova ikad bio je opsjednut piramidama, a za njih je vjerovao kako su ogromni generatori energije

Iako je njegova smrt prošla podosta neprimijećeno, njegova slava i fascinacija likom i djelom Nikole Tesle nakon smrti počela je rasti. Danas se on percipira kao vrhunski ludi znanstvenik bez čijih bi izuma svijet danas bio nezamislivo mjesto. Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih danas imamo pametne telefone, Wi-fi, električni sustav za napajanje i još mnogo toga.

Osim ideja koje je Tesla implementirao i patentirao, imao je i mnoga druga zanimanja u različitim područjima istraživanja, od kojih su neka bila poprilično ezoterična. Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, jednom od najmisterioznijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva.

Ilustracija Nikole Tesle i djevojke koja mu udvara RAZLOG CELIBATA Life Cijeli život bez seksa: Kako je Tesla odbio ljepoticu

Tesla je vjerovao da služe višoj svrsi i istraživao ih je tijekom cijelog života. Što mu je bilo toliko primamljivo u vezi s piramida? Tesla se pitao nisu li oni zapravo veliki odašiljači energije - a ta se misao poklapala s njegovom projektom bežičnog slanja energije.

Teslina piramida

Godine 1905. Tesla je u SAD-u podnio patent pod nazivom "Umjetnost prijenosa električne energije kroz prirodni medij", ocrtavajući nacrte za seriju generatora širom svijeta koji bi priključili na ionosferu za sakupljanje energije. On je vidio samu Zemlju, sa svoja dva pola, kao divovski električni generator neograničene energije, piše Big Think.

Njegov dizajn u obliku trokuta postao je poznat kao Teslina elektromagnetska piramida.

Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizičke fenomene, ona će ostvariti više napretka u jednom desetljeću nego u svim prethodnim stoljećima svog postojanja.

Nije ključan samo oblik egipatskih piramida, već i njihov položaj, smatrao je Tesla. Izgradio je toranj poznat kao Teslina eksperimentalna stanica u Colorado Springsu i Kula Wardenclyffe ili Toranj Tesla na istočnoj obali kojima je želio iskoristiti energetsko polje Zemlje.

Nikola Tesla u laboratoriju u Colorado Springsu 1899. | Author: Recuerdos de Pandora/Flickr/CC BY-SA 2.0 Recuerdos de Pandora/Flickr/CC BY-SA 2.0

Lokacije su odabrane po istim zakonima prema kojima su izgrađene piramide u Gizi, a u odnosu su na vezu eliptične orbite planeta i ekvatora. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prijenosu energije.

Jesu li piramide bili zapravo drevni Teslini tornjevi?

Drugi aspekt Teslinog razmišljanja navodno se odnosi na numerologiju. Tesla je, po mnogim računicama, bio neobičan pojedinac, s opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi "3,6,9", za koje je vjerovao da su ključ svemira. Vozio bi se oko zgrada 3 puta prije nego bi ušao ili odsjeo u hotelima s brojevima koji su djeljivi s 3. Donosio je druge odluke u skupinama od 3.

Neki smatraju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana s njegovom sklonošću piramidalnim oblicima i uvjerenjem da postoji temeljni matematički zakon i omjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika.

Kako ne znamo točno kako su piramide izgrađene i zašto, neki na njih gledaju kao na kreacije koje mogu stvarati energiju ili služiti namjerno instaliranim glasnicima ili čak biti šifre drevnih civilizacija.

Na tragu takvog razmišljanja lako je upasti u razne teorije o drevnim izvanzemaljcima. 

Tesla je tvrdio da su mu se javili izvanzemaljci

U ljeto 1899., dok je sjedio sam u svom laboratoriju u Colorado Springsu, Nikola Tesla zabilježio je neobične ritmične signale. Tada ih je opisao gotovo kao brojke. Nakon što je po prvi put zabilježio radio signale iz svemira, Tesla je bio uvjeren da su to pokušaji komunikacije s Venere ili Marsa.

Samo godinu dana kasnije, američki Crveni križ pitao ga je što očekuje da će biti najveće ljudsko dostignuće tijekom idućeg stoljeća.

Nikola Tesla Opsesivni poremećaj Life Bizarni Tesla: Zbog broja 3 ručao je sa 18 salveta

"Zabilježio sam električne signale koji su se činili neobjašnjivima. Slabi i gotovo neprimjetni su bili, ali su mi dali duboko uvjerenje da neće proći dugo prije nego će svi ljudi na svijetu pogledati u nebo. Razveselit će ih radosna vijest da smo napokon dobili poruku s drugog svijeta", odgovorio im je Tesla.

Svemirska komunikacija 

U samom članku Tesla opisuje problematiku komunikacije na velike udaljenosti i to bežično. Svjetlost kao prijenosnik komunikacije iznimno je nepraktičan, a sam Tesla je bio svjestan da je potrebna energija daleko veća nego što je dostupna čovječanstvu.

Pismo Nikole Tesle američkom Crvenom križu | Author: lettersofnote.com lettersofnote.com

S druge strane, radijska komunikacija zahtjeva puno manje energije i samim time je daleko lakša za ostvariti. I dok je radio na instrumentima koji bi mogli poslati snažne radijske signale do naših planetarnih susjeda, istovremeno je radio na uređajima koji bi bilježili signale koji nam dolaze. 

"Nikad neću zaboraviti taj prvi osjećaj kada sam shvatio da sam promatrao nešto od nemjerljive važnosti za čovječanstvo. U meni stalno raste osjećaj da sam ja prvi čovjek koji je čuo pozdrav s drugog planeta", pisao je Tesla. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:01 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • ivek2323 17:12 17.Prosinac 2019.

    Prema portalu 2012 = Cobra je rekao ,, Tesla ,Einstein ,Galileo I mnogi drugi su živjeli u doba Atlantide ,,a Tesla je preko Piramida I nekih drugih stvari napajao zemlju sa Besplatnom Beźičnom I Čistom energijom ,,