Life
6352 prikaza

Bio je 'Vuk s Wall Streeta', a danas spava na kutiji od pizze

William Preston King
Flickr
Živio je život iz snova, a onda se previše 'zaigrao'

Bile su to osamdesete, kada je pohlepa bila vrlina, a William Preston King bio je na vrhu svijeta.

Mladi broker s Wall Streeta, koji je bio prijatelj s pravim "Vukom s Wall Streeta" Jordanom Belfortom živio je svoj život iz snova – radio je za velike igrače poput Merrill Lynch i Oppenheimer & Co., živio u luksuznom stanu u Sohou i vozio se u skupocjenom Mercedesu.

No, zgodan i ambiciozan Preston malo se previše zanio – pretjerano je partijao po ekskluzivnim klubovima New Yorka, pio isključivo najskuplja pića i šmrkao brda kokaina. Dobra vremena brzo su se pretvorila u horor priču.

Sve je krenulo nizbrdo, novac kojeg je trošio bez kontrole brzo se topio, a Preston je češće bio drogiran i pijan, nego čist. Iako uspješan broker, posao u takvom stanju nije mogao zadržati, čak ni zbog činjenice da ima moćne prijatelje. Sve to dovelo ga je do toga da spava po ulicama Velike jabuke na praznim kutijama od pizze.

The Wolf of Wall Street | Author: Paramount Pictures Paramount Pictures

"Imao je sve što je poželio. Tamo gdje je bio nekad i gdje je danas mi je neshvatljivo, ali i tužno", ispričala je Kristine, njegova mlađa sestra za New York Post..

Fotografiju kako spava na ulici stavili su njujorški policajci kako bi prosvjedovali protiv načina na koji se gradske vlasti New Yorka bore protiv beskućnika i tako ga je prepoznala njegova majka. Njegova sestra je rekla kako su s njim izgubili svaki kontakt u siječnju ove godine.

Ispričala je kako je njezin brat, koji danas ima 52 godine završio neke od najboljih škola i bio je jedan od dva posto najboljih brokera.

No, s vremenom je upropastio i svoj, ali ništa od svega što je napravio nije toliko šokiralo njegovu obitelj kao fotografija koja je objavljena na Flickru u ponedjeljak.

Zadnje što je njegova obitelj o njemu znala je da se liječio od ovisnosti, nakon što ga je u siječnju sestra izbacila iz kuće jer je krao od nje novac.

"Tada smo zadnji put razgovarali", rekla je njegova sestra.

Jedan od brokera koji je s njim radio prisjetio se kako mu je Preston pričao priče iz slavnih dana Wall Streeta i da ga se uvije sjeti kad netko spomene film "The Wolf of Wall Street" u kojem glumi Leonardo DiCaprio. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.