Life
60953 prikaza

Najmlađa majka Europe ima samo jednu želju

Tressa Middleton rodila je s 12 godina
1/6
YouTube screenshot
Tressa Middleton ispričala je svoju potresnu životnu priču, nakon što je priznala da ju je silovao brat

Najmlađa majka u Europi koja je, nakon što ju je silovao brat, prvi put rodila kćer kad joj je bilo samo 12 godina, ovih je dana ispričala svoje gorko životno iskustvo, nakon što je rodila drugu kćer.  

Tressa Middleton, danas 24-godišnjakinja iz Bathgatea u Škotskoj, doživjela je traumu kao 11-godišnja djevojčica kad ju je silovao njezin pet godina stariji brat Jason. 

Druga trauma čekala ju je dvije godine kasnije, kad su vlasti saznale šokantnu istinu o ocu njezine kćeri. Odluka da otkrije strašnu tajnu i da dopusti da ju odvoje od djeteta, toliko ju je progonila da je upala u vrtlog duboke depresije i ovisnosti o heroinu. 

U listopadu prošle godine ona i njezin zaručnik, 31-godišnji Darren Young, dobili su prvo zajedničko dijete - kćer Arihannu.

Sada kad je rodila i drugu djevojčicu, Theressinu potpunu radost novog majčinstva ograničila je tuga zbog odvojenosti od prvog djeteta.

Tressa Middleton i zaručnik Darren postali su roditelji | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

- U trenutku kad je rođena Arihanna osjećala sam čistu radost jer u mojem životu bilo previše trenutaka kad sam bila sigurna da više nikad neću imati djece. Zbog toga mi je njezin plač nakon poroda, donio toliko sreće, kaže Tressa, pa nastavlja:

- Ali osjećam krivnju, jer Arihanna je sa mnom, a moja starija kći nije. To je i dalje prva misao s kojom se ujutro budim i zadnja s kojom navečer liježem, o tome razmišljam tijekom noći. Volim je neizmjerno i uvijek ću biti njezina mama.

Ne mogu biti sretna bez nje. Srce mi se kida pri pomisli da će Arihanna odrastati i da nikad neće upoznati svoju stariju sestru, kaže Tressa koja je otkrila da ju u očaj baca i pomisao da će se kćeri upoznati tek kad već budu odrasle osobe. 

Dječje slike njezine prve kćeri još uvijek krase zidove njezinog doma u Bathgateu, a zadržala je otiske njezinih dlanova, kao i njezinu odjeću i jedan uvojak kose. 

Nisam imala sretno djetinjstvo

- Arihanna će uvijek znati da ima veliku sestru. I sad s njom razgovaram o tome, iako je još mala i ne može ništa razumjeti. Ali to nikad neće biti tajna, kaže majka koja za svoje dvije djevojčice kaže: 

-  One su potpune suprotnosti. Arihanna je nasmijano i mirno dijete, dok je moja starija kćer bila glasna i  živahna - ali znam da će dobro slagati. Govorim Arihanni da kad bi i tu bila i njezina sestra zajedno bi se igrale je njezina sestra ovdje, zajedno će igrati igre.

U šali kažem da bi ju Arihanna sigurno pratila u stopu i da bi jedna drugoj išle na živce, ali stvarno se nadam da će se jednog dana sresti i to bi za mene bio kraj svijeta, kaže majka. 

Tressa iskreno želi Arihanni pružiti sretno djetinjstvo koje je i sama tako očajnički željela. Njezina majka, Tracey Tallons, borila se s alkoholizmom i ovisnošću o drogama, a Tressa je, kao dijete često plakala jer nije mogla noću spavati zbog glasnih partija koji su trajali sve do ranih jutarnjih sati. 

Tressa Middleton rodila je s 12 godina | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Najstariji brat Jason seksualno ju je zlostavljao od njezine 7. godine života, a četiri godine kasnije, nakon što ju je silovao, ostala je u drugom stanju. 

O Tressi i njezinoj bebi pobrinula se socijalna služba kad je Tressi bilo 12 i kad je rodila djevojčicu.  

- Jedino što želim je da Arihanna ima normalno djetinjstvo i da zna da je voljena i sigurna. Voljela sam svoju majku, trudila se pružiti nam najbolje što je mogla, ali to je bila njezina teška borba. Ponekad jedino što sam željela bila je samo rutina - da pogledam TV i odem na vrijeme u krevet kao i većina djece. 

Ali nisam s vlastitom majkom mogla razgovarati o svim mojim problemima jer je ona imala dovoljno problema sama sa sobom. Bože dragi, ne dopusti da Arihanna ikad ima djetinjstvo kakvo sam ja imala i želim joj da bude u stanju sa mnom razgovarati o bilo čemu, govori Tressa. 

Tressa je dvije godine od svih skrivala užasne detalje o tome kako je zatrudnjela, a onda se, kad joj je bilo 14, slomila i  sve priznala socijalnoj radnici.  

Policija je pokrenula istragu, a Jason je zatvoren 2009. godine nakon što je DNK test otkrio da je on otac djeteta.

Jason Middleton silovao je sestru Tressu kad je imala 12 godina | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Razorenog djetinjstva i rane mladosti, Tressu je čekalo još velikih životnih razočaranja kakva teško da bi podnijele i starije osobe. Uzeli su joj bebu i rekli da će je dati na usvajanje, ali je nakon toga morala s djetetom prekinuti sve kontakte. 

Tressu i danas progone sjećanja na njihov posljednji susret, kad je malena djevojčica imala samo tri godine. 

- Tad nisam shvatila da je to posljednji put da ju vidim. Nije me prepoznala i bila je prestrašena. Nisam je čak mogla ni zagrliti, a kad sam pričala s njom morala sam biti na određenoj udaljenosti. Najgore mi je bilo kad je viknula 'mama', a to nisam bila ja nego je zvala svoju adoptivnu majku, govori svoju potresnu priču Tressa koja joj je nakon toga mogla samo slati pisma. 

Heroin za zaborav

- Ali ta pisma nisam smjela završiti rečenicom 'voli te mama', da je ne bih, kako su mi rekli, zbunjivala.

Bez svoje kćeri, Tressa je utonula u duboku depresiju i počela piti alkohol i drogirati se kako bi potisnula bol zbog svega kroz što je prošla. Dno je dotaknula 2011. godine kad je dnevno na heroin trošila 400 funti. 

Uspjela se izvući uz pomoć terapeuta i počela graditi novi život uz zaručnika Darrena. Par je bio presretan kad su 2012. saznali da je Tressa trudna. No, njihov se svijet raspao već nakon nekoliko tjedana jer je Tressa imala spontani pobačaj. Samo tri dana kasnije, umrla joj je i majka od upale pluća u 41. godini života.

Tressa Middleton rodila je s 12 godina | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Bilo su to doista četiri bolne godine prije nego što je ponovno zatrudnjela, a cijelo vrijeme živjela je u strahu da više nikad neće moći imati djece. 

- Gubitak još jedne bebe i moje mame u istom tjednu bila je za mene nepodnošljiva bol. Često mislim na nju i mnogo je trenutaka kad želim da je uz mene, a naročito kad je Arihanna prvi put mahnula. 

Tressa nije vidjela svog brata od majčinog pogreba, ali i dalje pati od traumatskih sjećanja na seksualno zlostavljanje kroz koje je prošla.

Iako svake godine šalje svojoj kćeri darove i za rođendan i za Božić, nova udomiteljska obitelj nije Tressi već tri godine poslala čak ni pismo. 

Djevojčica sad ima 11 godina i svjesna je da je usvojena, ali Tressa zna da će jednog dana  je sada 11 i svjesna je da je usvojena, ali Tressa zna da će jednog dana naučiti strašnu istinu o tome kako je došla na svijet.

Tressa Middleton rodila je s 12 godina | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
- Nadam se samo da joj njezini usvojeni roditelji nisu otkrili da me Jason silovao. I ne želim da o tome pročita u novinama. Htjela bih joj to osobno objasniti. Želim joj sve objasniti kad bude dovoljno stara da sve to može razumjeti. Što se tiče Arihanne, voljela bih da ne sazna sve detalje moje prošlosti, jer ima pravo na svoj život. Ona je moj novi početak.  

Bathgate je samo nekoliko milja od Armadalea, grada u kojem je Tressa provela najveći dio svog teškog djetinjstva.

Ona i Darren i dalje odlaze na redovita testiranja kako bi dokazali da su i dalje čisti i da nisu uzimali nikakvu drogu, a socijalni radnici su zadovoljni njihovom brigom o djetetu.

Planovi za budućnost

Tressa se sada nada da će se upisati koledž i jednog dana diplomirati psihologiju.

Opremljena je kontracepcijskim implantatom jer više ne želi ponovno zatrudnjeti dok Arihanna ne krene u školu. 

- Ovdje gdje živimo još uvijek ne mogu izbrisati bolne uspomene i zato imam razumijevanja i za svoju majku. Ljudi bulje u mene i na ulici me prepoznaju jer ih čujem kako šapću iza mojih leđa. Zbog toga mi je teško, ali se nekako s tim nosim.

Kad sam zatrudnjela s Arihannom, zbog moje prošlosti bojala sam se da će mi i nju uzeti, ali socijalni radnici su vidjeli da sam se promijenila. Darren i ja se držimo zajedno i malo kad izlazimo, opisala je Tressa svoj bračni život. 

- Kad danas vidim na ulici djevojčice od 11-12 godina, izgledaju mi tako mlade da ne mogu vjerovati da sam bila u njihovim godinama kad sam rodila dijete. Želim da Arihanna učini sve stvari koje sam ja propustila u svom djetinjstvu - da pohađa koledž, da diplomira. Čvrsto smo oboje odlučili da ćemo joj priuštiti život drugačiji od mog, ispričala je Tressa za dailymail.co.uk.
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanB 12:04 27.Veljača 2018.

    Ima toga i kod nas!