Life
193 prikaza

"Čula sam muža kako me zove, ali valovi su ga nosili sve dalje i dalje..."

Priča izbjeglice na stranici Humans Of New York
Facebook
Posljednih dana popularna stranica "Humans of New York" objavljuje priče izbjeglica

Popularna Facebook stranica "Humans of New York" koja je stekla milijune fanove zbog svojih neobičnih, nesvakidašnjih, čudnih, potresnih, toplih, ali i sasvim običnih priča iz života prosječnih njujorčana.

Posljednih dana stranica objavljuje priče izbjeglica, a jedna od njih do sada je skupila gotovo 700 tisuća lajkova i 200 tisuća shareova. Priča je to jedne žene koja je stigla do grčkog otoka Kos:

"Moj suprug i ja prodali smo sve što imali kako bi si mogli priušiti put. Radili smo 15 sati dnevno u Turskoj sve dok nismo uštedjeli dovoljno da možemo otići. Krijumčar je na brod stavio nas 152. Kada smo vidjeli kako izgleda brod, mnogi od nas su htjeli odustati od putovanja, ali krijumčar nam je rekao da svi koji odustanu neće dobiti povrat novca. Nismo imali izbora. I donja i gornja paluba bile su pune ljudi. Počeli su veliki valovi i kapetan nam je svima rekao da bacimo sve svoje torbe u more. Udarili smo u jednu stijenu, ali nam je rekao da ne brinemo. U brod je počela prodirati i voda, ali opet nam je rekao da ne brinemo. Bili smo u donjem dijelu kada se počeo puniti vodom. Bilo je pretijesno i nismo se mogli micati. Svi su počeli vrištati. Bili smo zadnji koji su se izvukli živi. Suprug me povukao kroz prozor. Kad smo završili u moru skinuo je svoj prsluk za spašavanje i dao ga jednoj ženi. Plivali smo koliko god smo mogli. Nakon nekoliko sati mi je rekao da je preumoran za plivanje i da će samo malo plutati na leđima kako bi se odmorio. Bio je mrkli mrak, ništa nismo vidjeli. Valovi su bili jako visoki. Čula sam ga kako me zove, zaziva moje ime, ali valovi su ga nosili sve dalje i dalje. Nakon nekog vremena našao me jedan spasilački brod. Nikada nisu pronašli mog supruga".

 

“My husband and I sold everything we had to afford the journey. We worked 15 hours a day in Turkey until we had enough...

Posted by Humans of New York on Monday, September 28, 2015
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.