Life
1789 prikaza

"Da barem nikada nisam prijavila da sam bila silovana"

Žrtva silovanja
Davor Puklavec (PIXSELL)
Kendal je dugo vremena čekala da njezin slučaj uopće bude zanimljiv policiji, a kada je konačno dočekala taj trenutak, požalila je

Sjedila sam u sobi za ispitivanje, koja nije imala nijedan prozor. Prsti su mi prolazili preko lisica s kojima sam bila zavezana za sjedalicu i pokušavala sam shvatiti što me inspektor pita.

- Jesi li bila djevica? Kako si mogla krvariti, ako nisi imala menstruaciju? To to nije bilo prvi put?

- Osjetila sam kako mi se lice zacrvenilo od srama dok sam smišljala što odgovoriti. Prije nego sam pokušala nešto reći, na vratima se čulo kucanje.

- Osumnjičena je ovdje.

- Osumnjičena? Je li on to upravo rekao da sam osumnjičena?

Ovo je samo dio priče Kendall Anderson, žrtve silovanja koja je s policijom prošla pravi pakao. Prepričala im je sve detalje nakon što ju je kolega student s fakulteta silovao na jednom partyju. Dugo je vremena čekala da njezin slučaj uopće bude zanimljiv policiji, a kada je konačno dočekala taj trenutak, požalila je. Inspektor koji ju je ispitivao čak ju je pokušao uvjeriti da je pobrkala grubi seks sa silovanjem, te da prema njegovom iskustvu, tu nije bilo govora o silovanju.

Nakon poniženja kojeg je doživjela, policija nikad nije podnijela prijavu protiv njezinog silovatelja, a istraga je trajala šest mjeseci i kroz taj period nitko nije mogao, ili htio dokazati da je Kendall bila silovana.

Kendall posljednjih godinu dana po cijeloj Kaliforniji drži predavanja o svom slučaju, kako bi ukazala na nedovoljnu pažnju koju žrtve silovanja dobivaju u nadležnim institucijama, a cijelu njezinu priču pročitajte ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar una1
    una1 15:57 29.Kolovoz 2015.

    Da,koliko žena ne želi proći "pakao" dokazivanja da je silovana.Sve se svodi na to,jeli silovana???