Life
189 prikaza

Forum džihadistica: Hvale se tortama sa slikom Bin Ladena i srušenim WTC-om

Islamska država
Twitter/ Die Welt
Dok na drugim forumima koje u imenu sadrže riječ mame, žene pričaju o kuhanju i djeci, na jednom raspravljaju o džihadu

Forum kojeg koriste muslimanske ekstremistice kako bi regrutirale druge žene da im se pridruže, prepun je fotografija torti koje prikazuju napad 11. rujna i Osamu Bin Ladena, te blistavih rođendanskih čestitki koje šalju zloglasnim džihadistima.

Mreža "Oslobodite naše sestre" prostire se preko više društvenih mreža, a puna je promicanja ljubavi i poštovanja prema zatvorenim džihadistima koji su optuženi i osuđeni zbog najgorih zločina.

Džihadistička torta | Author: mumsnet forum mumsnet forum

Jedna od najuznemirujućih fotografija pokazuje tortu na koju kao da se srušio zrakoplov, dok je pored nje lice Bin Ladena, iznad čega je svjećicama ispisano 'Happy 9 11'.

U drugom postu je objavljeno dugačko pismo kćeri radikalnog svećenika Abu Hamze al-Masrija koja se obraća ocu osuđenom na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uvjetne kazne.

Druge članice foruma hvale se svojim sposobnostima izrade bombi, te objavljuju fotografije potpuno prekrivene djece koja drže transparente putem kojih pružaju podršku radikalnim zatvorenicima.

Ovih dana je, nakon dulje istrage, otkrivena promocija džihada koju je provodila grupa, a unatoč radikalnom sadržaju, profili na društvenim medijima nalik onima na mumsnetu tek trebaju biti suspendirani, te i dalje aktivno objavljuju zle slogane i neprikladne fotografije.

U mnogim objavama piše da jer motiv djelovanja mreže islamski raj, točnije pomisao da će nakon žrtvovanja završiti u raju.

Tako se promiču i  uzdižu u nebesa akcije žena koje su planirale, ili pomogle u planiranju ubojstava osoba s crne liste ekstremista (kao što je recimo Lars Vilks - švedski karikaturist koji je nacrtao kontroverznu karikaturu na kojoj je prorok Muhamed prikazan kao pas), ali i muškaraca odgovornih za veće napade, poput Džohara Carnajeva, koji je odgovoran za atentate na bostonskom maratonu i čeka izvršenje smrtne kazne, piše Daily Mail.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.