Life
2534 prikaza

Grčki otoci za prodaju – ovo je 11 najjeftinijih

Otok Omfori
www.privateislandsonline.com
Stručnjaci za nekretnine predviđaju kako će prodaja privatnih otoka u Grčkoj 'grunuti' u narednih par godina

Grčka ima između 1200 i 6000 otoka. Teško je točno reći koliko ih ima jer postoji više brojki iz različitih grčkih izvora. Isto tako, nema pravog odgovora koliko je od tih otoka u državnom vlasništvu.

Ono što se zna je da su desetine grčkih otoka stavljeni na prodaju, a stručnjaci za nekretnine predviđaju kako će prodaja privatnih otoka u Grčkoj 'grunuti' u narednih par godina.

Agencija Private Islands u svojoj ponudi ima niz grčkih otoka čije se cijene kreću od samo tri milijuna eura, što je manja cijena od luksuznog stana u nekom boljem londonskom kvartu kao što je primjerice Chelsea.

Prema njihovoj ponudi Business Insider je napravio listu 11 najjeftinijih grčkih otoka koji bi vrlo lako u kratkom roku mogli završiti u rukama privatnika.

Otok Omfori (50 milijuna eura)

Otok Omfori | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Omfori se proteže na 1.112 hektara. Djelomično je razvijen i na otoku postoji samo jedna kuća. Prema urbanističkim planovima na otoku je dozvoljena gradnja na 20 posto površine otoka. Ukoliko je kupac neki ozbiljan investitor, grčke su vlasti spremne dozvoliti gradnju na većem prostoru.

Otok Dulichium (40 milijuna eura)

Otok Dulichium | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 1.335 hektara i trenutno je najveći privatni otok u Grčkoj koji je na prodaji. Najviši vrh iznad mora na otoku je na visini od 250 metara, a na otoku je zasađeno 4.000 maslina. Skroz je nerazvijen, ali ima potencijal postati luksuzno odredište.

Sjeverni Egej (35 milijuna eura)

Sjeverni Egej | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 86 hektar i samo je pola sata gliserom udaljen od Atene. Mnogi investitori pokazali su interes za ovim otokom upravo zbog blizine glavnog grčkog grada.

St. Thomas (15 milijuna eura)

St. Thomas | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Ovaj otok na 300 hektara površine je brodskim taksijem udaljen 45 minuta vožnje od Atene. Potpuno je nerazvijen.

Otok Nafsika (6.9 milijuna eura)

Otok Nafsika | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 1.235 hektara i navodno je već prodan. Jedan od nerazvijenijih otoka u Jonskom moru, ali ima niz atraktivnih uvala i tri ogromne prirodne luke.

Otok Kardiotissa (6.5 milijuna eura)

Otok Kardiotissa | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Ovaj otok koji se proteže na 280 hektara nalazi se u središtu Egejskog mora i ima odličnu prometnu povezanost. Idealan je za ronilački i jedriličarski biznis.

Nissos Sofia (5.5 milijuna eura)

Nissos Sofia | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Ovaj nerazvijeni otok na 43.5 hektara jedan je od najdiskretnijih otoka u Jonskom moru. Cijelo područje ima visoku razinu privatnosti, jer je komercijalnim brodovima zabranjena plovidba na njegovom području.

Parcela na otoku Kythnos (5 milijuna eura)

Otok Kythnos | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 47 hektara i udaljen je sat vremena vožnje brodom od Atene. Djelomično je naseljen i na njemu se nalazi između 20 i 25 kuća.

Otok Stroggilo (4.5 milijuna eura)

Otok Stroggilo | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Ovaj otok na površini od 54 hektara blizu je popularnog odredišta Marathos. Otok je nerazvijen, struju dobiva s otoka Marathos, a pitku vodu pomoću procesa filtriranja dobiva od morske vode.

Gaia (3 milijuna eura)

Gaia | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 43 hektara, a u agenciji su mu dali nadimak "igralište milijunaša".  Otok ima čisto vlasništvo i dozvolu za gradnju šest vila. 

Lihnari (3 milijuna eura)

Lihnari | Author: www.privateislandsonline.com www.privateislandsonline.com

Proteže se na 95 hektara i nedavno mu je cijena srezana na pola. Već ima nekoliko luksuznih nekretnina, te pitku vodu i ceste.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar indoda
    BMKZS 16:36 19.Srpanj 2015.

    Kladim se da će naši Hrvati kupiti najmanje desetak grčkih otoka. Evo im prilike da operu prljavi novac i pretvore ga u nekretnine.:D