Life Svjetsko prvenstvo 2018
3405 prikaza

HRVATSKA U FINALU!

Hrvatska pobijedila Englesku
1/14
Igor Kralj (PIXSELL)
Nevjerojatna utakmica koja je počela katastrofom, završila happy endom

Na 20. godišnjicu osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je najveći uspjeh u povijesti - došla je do finala Svjetskog prvenstva. Tamo ju opet čeka jaka Francuska. 

Hrvatska je u srijedu navečer pobijedila 'nabrijanu' Englesku, koja je već danima najavljivala da se pehar vraća kuća, međutim fenomenalna Hrvatska pomrsila im je planove. Golom Perišića i Mandžukića pobijedila 2:1 i tako ostvarila najveći uspjeh hrvatskog nogometa ikad. 

hrvatska reprezentacija pobijedila Englesku | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

Bila je tek 4. minuta kad je Trippier, nakon Modrićevog faula na rubu našeg šesnaesterca nad Dele Alijem, nepogrešivo pogodio rašlje. 

Naši su počeli stvarati šanse, no onda opet Lingard ima savršenu priliku u 35.minuti, ali puca pored gola. 

Poluvrijeme je završilo 1:0.

Mario Mandžukić | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

U drugom poluvremenu Engleska je usporila tempo i činilo se kao da čuva rezultat. Naši stvaraju polušanse, ali nikako da stvore pravu priliku.

I onda nas u igru vraća Ivan Perišić. Najprije je gotovo nevjerojatnim potezom zabio gol za izjednačenje, a samo dvije minute kasnije još jednom stvara nevjerojatnu paniku u engleskim redovima, no stativa spašava Engleze. Među Englezima je zavladala potpuna panika, pa vade Sterlinga iz igre. 

Hrvatska pobijedila Engleze | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

Hrvatska u drugom poluvremenu potpuno dominira, ali se odlazi u produžetke s istim rezultatom. Najbolju priliku ima Mandžukić nekoliko sekundi prije kraja prvog produžetka, no Pickford brani. 

Hrvatska pobijedila i ide u polufinale | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)
I onda opet Mandžukić - nevjerojatni igrač - na ubačenu loptu stvorio se ispred Pickforda i vodi Hrvatsku prema najvećem uspjehu u povijesti hrvatskog nogometa. 

Hrvatska noćas opet slavi!

Mario Mandžukić | Author:

Hrvatska pobijedila Englesku | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)
Hrvatska pobijedila Englesku | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

Zlatko Dalić i Luka Modrić | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.