Life
601 prikaza

Ima jedna stvar koju bogati roditelji rade za svoju djecu, a ostali ne

San Francisco
Wikipedia
Bogataši svojoj djeci mogu priuštiti brojne luksuze, te još neke stvari rezervirane isključivo za bogate

Bogati roditelji mogu priuštiti svojoj djeci instrukcije iz matematike, lekcije sviranja glasovira, mnoge izvanškolske aktivnosti, no studija tvrdi da je zapravo najveća investicija koju roditelji mogu napraviti za svoju djecu - odabir dobre četvrti u kojoj se nalaze dobre škole.

"Proučavali smo ovaj fenomen 50 godina i susjedstvo u kojem živite ima vrlo važnu ulogu u budućnosti vaše djece. Kupnja kuće u dobroj četvrti jedno je od najvažnijih stvari koje možete napraviti za svoju djecu", rekla je Ann Owens sa Sveučilišta u Los Angelesu. Objasnila je kako bogataši mogu svojoj djeci priuštiti razne luksuze, no pristup boljim četvrtima i školama daje im zapravo najveću prednost nad prosječnim obiteljima.

Owens je nedavno provela istraživanje koje pokazuje da je u SAD-u sve veća podjela između bogatih i siromašnih obitelji te da su neke četvrti rezervirane isključivo za bogataše, trend koji su započele obitelji s djecom kako bi im pružili bolje školovanje. 

Sada su određeni dijelovi američkih gradova rezervirani za bogate obitelji s djecom te su ta ista djeca odvojena od svojih vršnjaka čije obitelji ostvaruju niže prihode. 

S druge strane, samci ili parovi bez djece češće žive u četvrtima gdje je veća kulturološka raznolikost te veća razlika u prihodima. Također, oni više novaca troše na luksuzna putovanja, restorane i zabavu, stvari koje nisu primarne bogatim obiteljima s djecom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.