Life
1165 prikaza

Japanska rakija u problemima: Ima li sake budućnost?

Sushi i sake
Thinkstock
Prije nego se zabrinete za šljivu ili lozu, znajte da domaće rakijarnice nemaju razloga za strah

Ljudi koji su cijeli svoj život posvetili umijeći izrade sakea ističu da je riječ o poslu kojem moraš biti potpuno predan i obavljati ga strastveno i s ljubavlju. Kad znate da oni provedu pola godine s laktovima zabijenima u Koji rižu, te da po cijele dan nadziru proces stvaranja rakije, znate da ne pretjeruju.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.