Life
347 prikaza

Jogom do boljeg orgazma i kvalitetnijeg života

Dan joge
Reuters/Pixsell
Danas se obilježava Dan joge za koji vam donosimo zanimljivosti o ovoj tisućama godina staroj praksi

Povijest joge seže daleko u prošlost, a krajem 20. stoljeća postala je popularna diljem svijeta. Na današnji dan obilježava se Dan joge, koji je prvi put održan prošle godine.

Vjerojatno znate da joga potječe iz Indije i ima mnoge pozitivne učinke na tijelo i duh, no ova tisućama godina stara praksa krije mnoge zanimljivosti koje možda niste znali...

⋅ Doga je vrsta joge u kojoj ljudi koriste jogu kako bi postigli duhovnu ravnotežu sa svojim kućnim ljubimcima. 

⋅ Aaron Star podučava "Hot Nude Yoga". Svi članovi su muškarci, a postoje samo dva pravila: nema ljubljena niti dodirivanja penisima.

⋅ Istraživanja pokazuju da joga može poboljšati seksualni život.

⋅ Joga može i pojačati orgazme. 

Dan joge | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

⋅ Indijska studija tvrdi da vježbanje joge može spriječiti prijevremenu ejakulaciju.

⋅ Mnogi stručnjaci smatraju jogu jednim od prvih i najuspješnijih primjera globalizacije.

⋅ Znanstvenici smatraju da joga sadrži elemente šamanizma iz kamenog doba koji datiraju do 25.000 godina prije nove ere.

⋅ Sve veće kršćanske Crkve se slažu kako je joga nespojiva s kršćanstvom. Katolička crkva je izjasnila svoj stav u dokumentu "Isus Krist - donositelj vode žive". Smatraju da je joga, čija duhovnost ima korijene u istočnjačkim religijama, u međusobnoj isključivosti s porukom Isus Krista.

⋅ Nije Crkva jedina koja ima problem s jogom. 2008. godine Malezija je zabranila jogu za muslimane. Tvrde kako može uništiti vjeru muslimana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.