Life
22297 prikaza

Kćer držala na tavanu 25 godina da se ne bi udala

Zatočena na tavanu 25 godina
screenshot/youtube
Razlog za bolesnu izolaciju svoje kćeri poremećena je majka pronašla u neodobravanju izbora njenog zaručnika

Zaljubljenost u krivog muškarca i danas je ozbiljna stvar, ali je jednu mladu Francuskinju doslovno stajala njezine mladosti.

Naime 1876. godine, u Parizu, 25-godišnja Blanche Monnier zaljubila se u starijeg, siromašnog odvjetnika, koji se nije nimalo sviđao njezinoj aristokratskoj majci. No Monnier je bila odlučna u odluci da se uda za ljubav svojeg života.

Zatim je odjednom, doslovno preko noći, Blanche nestala s lica zemlje. Majka i brat su je oplakali i nastavili sa svakodnevnim životom, iako su potajno krili strašnu tajnu.  

23. svibnja 1901. godine, 25 godina nakon nestanka Blanche, državni odvjetnik je dobio misteriozno pismo u kojem je netko naveo da piše u ime usidjelice koja je, izgladnjela i zarobljena, na tavanu kuće gospođe Monnier već četvrt stoljeća, gdje živi u vlastitom smeću.

Šokirani pismom, policajci su odmah krenuli istražiti ove navode, unatoč ugledu i reputaciji obitelji Monnier.

Ležala u svom urinu i izmetu

Policija je provalila u kuću i na tavan, na kojem ih je zapljusnuo strašan smrad. Još veći šok je u slijedio kad su ondje otkrili jezivo mršavu ženu koja se stisnula na krevetu i sakrivala od svjetla kojeg nije vidjela 25 godina. 

Blanche Monnier, koja je u tom trenutku težila svega 25 kilograma, bila je zatvorenica vlastite majke, te četvrt stoljeća nije vidjela svijetlost dana ni drugo živo biće.

Jedan svjedok je opisao scenu na koju su naišli: "Jadna žena je ležala potpuno gola na ofucanom žičanom madracu. Oko nje su bili ostaci izmeta i urina, te komadi mesa, voća, povrća, ribe i pljesnivog kruha. Vidjeli smo i školje i bube koje su se kretale po njezinom krevetu. Zrak se nije mogao disati, a smrad je bio toliko jak da nismo mogli ostati u prostoriji dovoljno dugo da završimo istragu."

Majka jadne Blanche je odmah uhićena, te je umrla u zatvoru 15 dana poslije, nakon što je priznala svoj zločin. Naime, nakon što je njezina kćer odbila okončati vezu sa starijim odvjetnikom, ona ju je odlučila zatvoriti u malenu prostoriju dok se ne predomisli.

No ova se nikad nije predomislila, a majka ju je nastavila držati zatvorenom i nakon smrti ljubavnika, 1885. godine, piše Daily Mail.Blanchin brat je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog pomaganja majci u zločinu, no ubrzo je pušten jer je tvrdio da je njegova sestra mogla izaći u bilo kojem trenutku, ali to nije željela učiniti. 

Blanche je pak umrla 1913. godine u sanatoriju

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.