Life
68184 prikaza

Klinika za mučenje: 'Liječe' homoseksualce silovanjem

Zlostavljanje u klinikama za homoseksualce
Paola Perdes
Fotografkinja Paola Peredes na tajnom je zadatku ušla u kliniku gdje se liječe muškarci i žene te razotkrila tamošnje horore

Jedna je fotografkinja razotkrila šokantnu realnost klinika za mučenje u Ekvadoru, posebnih institucija namijenjenih "liječenju" homoseksualnosti. Paola Peredes (31) na tajnom je zadatku ušla u jednu od njih, te je tamo uvidjela nebrojene horore - uključujući uskraćivanje hrane, prisiljavanje na molitvu, pa čak i "korektivno silovanje".

Zlostavljanje u klinikama za homoseksualce | Author: Paola Perdes Paola Perdes

Prije ulaska u jednu od njih, Perdes je provela šest mjeseci intervjuirajući ljude koji su u njima "liječeni" protiv svoje volje, a zatim je shvatila kako i sama to mora vidjeti svojim očima.

Brojne od tih klinika koje ne postoje samo u Ekvadoru, već i u raznim dijelovima Južne Amerike, pa i Europe, a pred zakonom se prikrivaju uz krinku da liječe alkoholne i ovisnike o drogi, dok u stvarnosti imaju znatno bolesniju svrhu, piše Daily Mail.

Zlostavljanje u klinikama za homoseksualce | Author: Paola Perdes Paola Perdes

One djeluju kao privatne klinike, najčešće u strogo katoličkim zemljama gdje se općenito štuju konzervativnije vrijednosti. Prvi takvi centri otvorili su se 1970-ih i postoje i danas. Iako su fotografije uprizorenja s Paolom Perdes kao protagonisticom, razlog za to je nemogućnost snimanja unutar njih, no fotografkinja uvjerava kako su one i više nego vjerno uprizorenje realnosti.

Siluju se i muškarci i žene

Među mrače tajne takvih ustanova spada pribjegavanje svim sredstvima s ciljem uništavanja identiteta pojedinca kako bi ga se "izvelo na pravi put".

Pod izlikom rehabilitacije, članove obitelji deklariranog homoseksualca se zatvara unutar četiri zida te se i muškarce i žene ponižava do neljudskih razmjera.

Ne slušaju li upute tzv. stručnog osoblja - slijedi im vezivanje, uskraćivanje hrane, ogromne doze sedativa, kao i batine.

Novinarka Nellie Bly RAZOTKRILA IH Life Zdrava se prijavila u ludnicu i jedva uspjela izaći

Neke od praksi pretvaranja homoseksualne žene u onu "normalnu" heteroseksualno uključuju prisilnu molitvu, tzv. ženstveno ponašanje - odnosno prisiljavanje da nose minice, dekoltirane majice, šminkaju se, rade frizure. Muškarci pak s druge strane moraju raditi na svojoj muževnoj strani pa uz molitvu prakticirati sportove, tući se...

Zlostavljanje u klinikama za homoseksualce | Author: Paola Perdes Paola Perdes

Poniženje do kraja

I jedni i drugi, ako se smatraju težim slučajevima, bivaju korektivno silovani - zavezani i prisiljeni da iskuse zadovoljstvo koje donosi heteroseksualni seks. 

Paola Perdes, koja je i sama deklarirana homoseksualka, otkriva kako se sablažnjava od pomisli da je mogla završiti na takvom mjestu bez mogućnosti izlaska.

Zlostavljanje u klinikama za homoseksualce | Author: Paola Perdes Paola Perdes

U Ekvadoru je homoseksualnost bila zakonom zabranjena do 1997., a pretpostavlja se kako danas postoji oko 200 takvih klinika.

Pacijenti zatočeni unutra, odbiju li jesti u znak protesta, za kaznu dobivaju napitak od kave, klora i vode iz WC školjke koji im se nasilu toči niz grlo.

Pranje školjke golim rukama čest je zadatak na rehabilitaciji.

Pogledajte video sa slikama:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mika75
    mika75 10:48 19.Lipanj 2017.

    teška K....!, ubij se!, ja sam ti stvarao državu i cijela moja obitelj da bi ti mogla ili mogao ( tko zna što si, sigurno dvospolac ili dvocijevka ) širiti svoju poremećenost i boleštine ili takvi jadni ljudi poput tebe!!, ... prikaži još! mršššš u 3 pm zaražene!!!!

  • teškaK 23:50 15.Lipanj 2017.

    Mika75 ti si točno tip seljačine maloumne i zadrte konzervativni nusprodukt ovog sjebanog drustva. Dao Bog da te silovalo krdo napaljenih pedera seljačino sjebana u glavu. Latentni pederu!!!!!!

  • Avatar mika75
    mika75 13:50 15.Lipanj 2017.

    Ja bi pedere smjestio sve na goli otok!