Life
5639 prikaza

Na putovanje nosi 500 tona prtljage, Mercedese i dizala

Saudijski kralj Salman
Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Naviknut na nevjerojatan luksuz, kralj zahtjeva poseban tretman i dok se nalazi u privatnosti svoja četiri zida

Saudijski kralj Salman bin Abdul Aziz ne vjeruje u putovanje s malo prtljage. Kako Washington Post piše, Salman često završava u naslovnicama svjetskih medija tijekom inozemnih putovanja. Primjerice, 2015. godine je on i njegova svita od oko 1.000 pratitelja zatvorila čitave plaže francuske rivijere na tri dana. Tijekom tog putovanja isplivala je i još bizarnija priča o saudijskom kralju nakon što se jedan gradonačelnik javno požalio da je iza Salmana ostala zabetonirana plaža.

Naime, Salmanovi suradnici postavili su betonske nosače za dizalo zato što kralj nije htio pješačiti stepenicama od vile do plaže.

Sada Salman putuje u Indoneziju u prvi posjet jednog saudijskog kralja toj azijskoj državi u posljednjih pedesetak godina. Indonezijskim dužnosnicima velike brige mogla bi zadavati činjenica da Salman putuje s 459 tona prtljage, a u to su uračunata i dva dizala. Da, saudijski kralj stvarno sa sobom vozi dva električna dizala tisućama kilometara do Indonezije, piše Business Insider.

Kralj će par dana provesti u Jakarti, a s njim će biti 1.500 ljudi.

Osim toga, povezao je i dvije limuzine Mercedesove izrade, a kako je ispričao Adji Gunawan iz logističke tvrtke zadužene za kraljevu prtljagu, PT Jasa Angkasa Semesta ima 572 radnika zadužena za kraljevu prtljagu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.